„Prințul moștenitor” al Samsung, condamnat pentru corupție, a fost grațiat pentru a contracara o „criză economică națională”

  • 12 August 2022 12:31
„Prințul moștenitor” al Samsung, condamnat pentru corupție, a fost grațiat pentru a contracara o „criză economică națională”

Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, l-a grațiat, vineri, pe vicepreședintele Samsung Electronics, Lee Jae-yong, condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru corupție. Ministrul justiției a precizat că grațierea lui Lee era necesară pentru contracararea unei „crize economice naționale”, scrie digi24.ro.

Grațierea prezidențială este, în mare parte, un act simbolic, în condițiile în care Lee Jae-yong, nepotul fondatorului grupului Samsung și moștenitorul acestui adevărat „imperiu”, a ieșit din închisoare prin eliberare condiționată după ce a executat 18 luni din pedeapsa într-un caz de corupție în care a fost acuzat că a mituit-o pe fosta președintă a Coreei de Sud, ea însăși inculpată și condamnată la închisoare.

Însă, grațierea prezidențială înseamnă că Lee Jae-yong va putea să revină în mod oficial la conducerea Samsung, ceea ce ar putea însemna noi investiții din partea Samsung, susțin analiștii. „În condițiile în care este o nevoie urgentă să depășim o criză economică națională, am ales cu atenție liderii economici care vor conduce motorul național de creștere prin investiții în tehnologie și crearea de locuri de muncă, pentru a fi grațiați”, a declarat ministrul Justiției din Coreea de Sud, Han Dong Hoon.

Ca răspuns, Lee Jae-yong a salutat decizia de grațiere și a promis că va munci din greu pentru economia națională: „Voi contribui la economie prin investiții continue și crearea de locuri de muncă”, a spus Lee Jae-yong într-un comunicat de presă în care și-a cerut scuze opiniei publice și a promis „un nou început”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău