#postBrexit David Frost, desemnat ministru pentru punerea în aplicare a Brexitului

  • 18 Februarie 2021 11:43
#postBrexit David Frost, desemnat ministru pentru punerea în aplicare a Brexitului

Premierul britanic Boris Johnson l-a desemnat miercuri pe David Frost, fost negociator-șef al Regatului Unit pentru retragerea din UE, în funcția de ministru în cabinetul său având drept sarcină punerea în practică a Brexitului, informează euractiv.com, preluat de Agerpres.

Frost va conduce relațiile strategice și instituționale ale Regatului Unit cu Uniunea Europeană și va superviza gestionarea acordului comercial pe care l-a convenit anul trecut cu negociatorul-șef al UE Michel Barnier.

Abordarea beligerantă a lui David Frost în negocierile cu UE a dus deseori la iritarea omologului european Michel Barnier, în special atunci când demnitarul britanic s-a referit în mod repetat la Uniunea Europeană folosind sintagma 'organizația dumneavoastră'.

Decizia de miercuri a premierului britanic înseamnă că David Frost va prelua controlul asupra politicilor legate de relațiile Londra-UE de la Michael Gove și îi consolidează poziția ca unul dintre actorii esențiali din guvernul Johnson. Atribuțiile lui Gove se vor concentra aproape exclusiv pe politica internă a Regatului Unit.

Biroul cabinetului premierului britanic a precizat într-o declarație că David Frost va 'lucra la reforma și regulamentele pe plan intern pentru a maximiza oportunitățile Brexitului', inclusiv în politica privind comerțul internațional.

El va fi și copreședinte al Consiliului pentru Parteneriat și al Comitetului comun privind acordul de retragere cu UE, alături de vicepreședintele pentru relații interinstituționale al Comisiei Europene, Maros Sefcovic.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sat
9
Sun
11
Mon
7
Tue
0
Wed
-4
Arhivă Radio Chișinău