„Parazitul”, regizat de cineastul sud-coreean Bong Joon-Ho, a câștigat trofeul Palme d”Or la Cannes

  • 26 Mai 2019 10:17
„Parazitul”, regizat de cineastul sud-coreean Bong Joon-Ho, a câștigat trofeul Palme d”Or la Cannes

Filmul „Parazitul”, regizat de cineastul sud-coreean Bong Joon-Ho a câștigat trofeul Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes.

Filmul evocă o dramă familială, dar este totodată și un thriller, legat de violența inegalităților sociale din Coreea de Sud, relatează Radio România Actualități.

Juriul prezidat de Alejandro Gonzalez Iñárritu, i-a acordat premiul de cel mai bun actor lui Antonio Banderas, pentru rolul din filmul „Dolor y gloria”, regizat de Pedro Almodovar. În această peliculă, actorul spaniol joacă un fel de dublură a lui Almodovar, un regizor în plină criză existențială și vid creativ.

După ceremonia de aseară, Antonio Banderas s-a declarat ușor întristat de faptul că Pedro Almodovar nu a fost premiat la Cannes.

„Premiul nu îl dedic lui pentru că este regizor, ci și pentru că este personajul pe care îl joc, deci este mult din el în acest premiu. E greu de explicat. Este interesant să joci un personaj care există, care trăiește, dar dacă acel personaj mai este și în spatele camerei, fiindu-ți regizor în fiecare zi, situația devine ușor supra realistă”, a spus Antonio Banderas.

Pedro Almodovar a încercat în acest an pentru a șasea oară să câștige trofeul Palme d’Or, pe care nu l-a obținut niciodată. Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină i-a fost atribuit actriței Emily Beecham, pentru rolul din filmul „Little Joe”. În competiția pentru Palme d’Or s-a aflat și regizorul român Corneliu Porumboi, cu filmul „La Gomera”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău