„Moldova – perla Europei moderne” sau cum autoritățile încearcă să vândă cetățenia în Hong Kong

  • 19 Martie 2019 13:37
„Moldova – perla Europei moderne” sau cum autoritățile încearcă să vândă cetățenia în Hong Kong

„Moldova – perla Europei moderne”. Așa se numește un briefing care ar urma să fie organizat la Hong Kong, China, la 22 martie curent, cu participarea autorităților de la Chișinău, scrie Cotidianul.md.

Potrivit sursei citate, evenimentul este organizat de compania Henley & Partners, care face parte din consorțiul care se ocupă de elaborarea, implementarea și promovarea internațională a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție pentru Guvernul Republicii Moldova.

„Deținătorii pașapoartelor moldovenești au dreptul să intre fără viză sau să obțină viza la sosire în peste 120 de țări ale lumii, inclusiv Rusia, Turcia și țările din spațiul Schengen. Contribuția minimă pentru obținerea cetățeniei este de numai 100.000 euro din partea solicitantului. Cetățenia este transmisă generațiilor viitoare”, se arată în anunț.

La eveniment ar urma să participe și să vorbească despre programul cetățeniei moldovenești prin investiții secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova Vitalie Iurcu și șeful programului Iulia Petuhova.

Menționăm că mai multe organizații din R. Moldova au atenționat că acordarea cetățeniei R. Moldova contra investițiilor crește riscurile de spălare de bani, evaziune fiscală sau corupție, un mesaj similar fiind adresat și de către UE țărilor membre care implementează astfel de programe. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău