„Mariupolis 2” deschide festivalul Anonimul. Filmul îi aparține unui regizor ucis în Mariopol

  • 06 August 2022 18:25
„Mariupolis 2” deschide festivalul Anonimul. Filmul îi aparține unui regizor ucis în Mariopol

12 filme sunt în competiția de scurtmetraje românești la Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul, care începe luni la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. În competiția internațională sunt înscrise 10 producții. Festivalul va fi deschis de filmul „Mariupolis 2”.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii din România, Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul începe luni, 8 august, și durează până în 14 august.

Cea de a XIX-a ediție a festivalului va fi deschisă de „Mariupolis 2”, ultimul film (neterminat) al regizorului lituanian Mantas Kvedaravičius, capturat de armata rusă și ucis în regiunea Mariopol. Documentarul a fost montat în timp record de logodnica regizorului, Hanna Bilobrova, împreună cu producătorii proiectului, pentru a putea fi prezentat la Festivalul de la Cannes.

În competiția de scurtmetraj românesc au fost selectate 12 titluri, iar în cea de scurtmetraj internațional 10 producții.

Conform Ministerului Culturii, selecția competiției de lungmetraje a fost realizată de Ludmila Cvikova, trofeul fiind disputat de cinci filme: „107 Mothers” (Slovacia, Cehia, Ucraina – regizat de Peter Kerekes), „I’m So Sorry” (China – regizat de Zhao Liang, „Mighty Flash” (Spania, regizat de Ainhoa Rodriguez), „Talking About the Weather” (Germania, regizat de Annika Pinske) și „Zuhal” (Turcia, regizat de Nazli Elif Durlu).

În Secțiunea OFF Anonimul 19 se află 13 producții.

Publicul prezent va beneficia și de proiecții de film de lungmetraj însoțite de întâlniri și dialoguri între cineaști și public.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău