„HiSky” ar putea intra în insolvență în România. Directorul companiei dă asigurări că zborurile nu vor fi anulate

  • 31 Martie 10:36
„HiSky” ar putea intra în insolvență în România. Directorul companiei dă asigurări că zborurile nu vor fi anulate

Compania aeriană „HiSky Europe” riscă să intre în insolvabilitate la solicitarea unei agenții de turism de peste Prut, aflată și ea în proces de insolvență. Iulian Scorpan, administratorul companiei, dă asigurări că această situație nu va afecta orarul zborurilor și nu va conduce la o eventuală anulare a acestora.

Pe 11 martie, agenția de turism „Bonjour Internațional Tour” din România a depus o cerere de intentare a procedurii de insolvabilitate împotriva „HiSky Europe”, care urmează să fie examinată de Tribunalul București. Prima ședință a instanței a fost stabilită pentru 4 iunie. Menționăm că însăși agenția „Bonjour Internațional Tour” se află în insolvență, după ce a fost implicată în mai multe scandaluri cu clienții săi.

„HiSky Europe” a fost înregistrată în 2020 la București și are aceeași conducere și același logo ca și SRL-ul „HiSky”, înregistrat în 2019 la Chișinău. Cele două companii, administrate de către Iulian Scorpan, fost director la „AIR Moldova”, operează zboruri din Chișinău, București și Cluj-Napoca către peste 20 de destinații din România și Europa.

Solicitat de Jurnal.md, Iulian Scorpan a declarat că nu există temeiuri de îngrijorare pentru pasagerii curselor „HiSky”, în urma cererii depuse de „Bonjour Internațional Tour” la Tribunalul București.

„Oricine are careva pretenții la un agent economic ar putea proceda la fel. Compania dată are o datorie față de noi și am ajuns cu ei în judecată, unde am câștigat irevocabil. Acum ei pur și simplu vor să tragă din timp. Dar această situație nu poate nicidecum să conducă la anularea zborurilor noastre”, a precizat Scorpan.

Pentru anul 2022, „HySky Europe” a raportat venituri de 397,8 milioane de lei românești (aproape 80 de milioane de euro), iar „HiSky” – de peste 714 milioane de lei moldovenești. Conform site-ului oficial al operatorului aerian, două din cele șapte avioane ale companiei sunt Airbus 321neo LR, fabricate în 2023. Costul unui astfel de avion depășește suma de 100 de milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:6,17 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău