„Anakonda” - cele mai mari exerciții militare pe care le-a găzduit vreodată Polonia

  • 07 Noiembrie 2018 19:56
„Anakonda” - cele mai mari exerciții militare pe care le-a găzduit vreodată Polonia

Un număr de 17.500 de militari din zece țări membre ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) participă la exercițiile militare care au început miercuri în Polonia și în cele trei republici baltice - Estonia, Letonia și Lituania, a anunțat Ministerul polonez al Apărării, informează dpa.

Exercițiile 'Anakonda' sunt cele mai mari pe care le-a găzduit vreodată Polonia, cu 12.500 de militari polonezi angrenați în antrenamente de pregătire pe teritoriul țării. Alți 5.000 de militari iau parte la exerciții în Estonia, Letonia și Lituania.

Aceste exerciții militare vor dura până la 16 noiembrie și au drept scop pregătirea cooperării între unități individuale.

După anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia, în 2014, mai multe state din Europa de Est, în special Polonia și republicile baltice, și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu securitatea lor. SUA au desfășurat de la începutul crizei efective militare în regiune, în speranța descurajării Rusiei, iar NATO și-a suplimentat prezența la frontierele estice ale celor patru țări.

Polonia a cerut de ceva timp desfășurarea unor efective militare americane mai numeroase pe teritoriul polonez, Varșovia sugerându-i președintelui american Donald Trump oportunitatea înființării unei baze permanente sub numele de 'Fort Trump'. SUA nu au anunțat deocamdată o decizie în această problemă.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău