,,Alegeri în beznă". Autoritățile din Pakistan au suspendat serviciile de telefonie mobilă și de internet, în contextul alegerilor de astăzi

  • 08 Februarie 17:46
,,Alegeri în beznă

Pakistanul a suspendat, joi, apelurile telefonice și accesul la serviciile de date mobile, în timp ce milioane de alegători se îndreptau spre secțiile de votare pentru a forma un nou Guvern, scrie Mediafax.

Decizia a fost luată pe fondul atacuri teroriste din țară din ultima perioadă, Ministerul de Interne justificând faptul că ,,măsurile de securitate sunt esențiale pentru a menține situația de ordine publică și pentru a face față potențialelor amenințări", conform CNN.

Potrivit sursei citate, atât apelurile, cât și serviciile de date au fost suspendate, deși rețelele wifi par să funcționeze în continuare.

Alegerile au loc la aproape doi ani de când fostul prim-ministru, Imran Khan, a fost înlăturat de la conducerea Guvernului în urma unui scandal de corupție în care a fost implicat.

Nawaz Sharif, de trei ori premier, se află acum pe buletinul de vot, iar mulți analiști spun că scrutinul actual este cel mai puțin credibil din Pakistan de până acum. Un alegător a declarat pentru BBC că a fost șocat de această decizie (de a suspenda internetul - n.r.), spunând că ,,alegătorii ar trebui să fie ajutați în loc să [fie întâmpinați cu] astfel de obstacole".

Mulți alegători din orașul Lahore au declarat pentru aceeași sursă că, din cauza sistării serviciului de date mobile, nu au putut comanda taxiuri pentru a merge la vot, în timp ce alții au declarat că nu au putut să ia contact cu membrii familiei pentru a se decide în privința momentului de a merge către secțiile de votare.

În trecut, țara a mai tăiat serviciile de internet pentru a controla fluxul de informații - deși o închidere de o asemenea amploare este fără precedent, mai ales în timpul unor alegeri, mai notează BBC.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău