Zuckerberg promite că Facebook va scoate fakenews-urile și teoriile conspirației despre coronavirus

  • 04 Martie 2020 14:47
Zuckerberg promite că Facebook va scoate fakenews-urile și teoriile conspirației despre coronavirus

Facebook Inc va oferi publicitate gratuită Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în încercarea de a se asigura că utilizatorii săi nu sunt informați greșit cu privire la coronavirus, la riscuri și la modul în care ar trebui să reacționeze, a anunțat directorul general Mark Zuckerberg, citat miercuri de Reuters, potrivit Agerpres.

„Oferim OMS cât de multe anunțuri gratuite sunt necesare pentru răspunsul lor la coronavirus, alături de alte tipuri de asistență”, a indicat Zuckerberg într-un mesaj publicat pe Facebook.

„Utilizatorilor care caută pe Facebook mesaje despre virus li se va afișa un mesaj „pop-up” care îi direcționează către OMS sau autoritatea sanitară locală, de unde vor putea primi cele mai noi informații”, a explicat Zuckerberg.

De asemenea, el a reiterat angajamentul că Facebook va elimina informațiile false și teoriile conspirației semnalate de organizațiile importante din domeniul sănătății pentru a ajuta la combaterea dezinformării pe tema coronavirusului.

Facebook va colabora cu experți mondiali în domeniul sănătății și va oferi asistență și „milioane în plus în credite de publicitate” altor organizații, notează Reuters.

În februarie, compania a anunțat într-un comunicat că a interzis reclamele la „produsele care se referă la coronavirus în moduri menite să creeze panică sau care dau de înțeles că produsele lor garantează un tratament sau previne, astfel ca oamenii să îl contracteze”. Facebook a precizat totodată că va continua să lucreze pentru „a limita răspândirea dezinformării și de conținut dăunător despre virus”, iar în același timp îi va conecta pe utilizatorii săi la informațiile comunicate de „organizațiile de specialitate din sănătate”.

Boala, despre care se crede că a apărut în orașul chinez Wuhan, s-a răspândit în întreaga lume și a infectat aproape 93.000 de oameni la nivel mondial.

Și alte platforme de rețele sociale au făcut demersuri pentru îmbunătățirea informațiilor despre virus. Căutările pe Pinterest pentru „coronavirus” îi conduc pe utilizatori către un mesaj de atenționare privind „dezinformările medicale dăunătoare”, în timp ce OMS a lansat săptămâna trecută un cont pe aplicația video TikTok.

SURSA:aGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău