Zonele de agrement municipale nu sunt pregătite pentru sezonul estival

  • 29 Mai 2017 13:43
Zonele de agrement municipale nu sunt pregătite pentru sezonul estival

Zonele de agrement din municipiul Chișinău nu sunt pregătite pentru sezonul estival. Livia Mazur, medic igienist la Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, a declarat pentru IPN că municipalitatea în acest an nici nu a autorizat lucrări de amenajare a locurilor destinate odihnei chișinăuienilor.

Bazinele acvatice sunt poluate cu deșeuri solide menajere, teritoriile nu sunt amenajate, nisipul nu este schimbat, nici afânat –  toate acestea prezintă risc sporit de transmitere a maladiilor infecțioase, de piele sau parazitare.

Plajele nu sunt asigurate cu instalații de alimentare cu apă potabilă pentru dușuri, iar cabinele de schimb sunt în parte deteriorate și necesită a fi renovate.

Bazinele acvatice sunt poluate, nu sunt curățate de nămol, iar fântânile de canalizare pluvială sunt înfundate.

Medicul igienist spune că se confirmă prezența, în apele bazinelor acvatice și în nisip, a Vibrionului Holeriformic NON 01, cantității peste limită de Coli Bacterii Lactozopozitive (CBLP), enterococi și colifagi.

Pentru a evita situațiile neplăcute, populației i se recomandă să evite scăldatul. Dar și plajă e mai bine să facă în zone protejate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău