Zonele de agrement din Capitală sunt poluate

  • 04 Mai 2017 11:28
Zonele de agrement din Capitală sunt poluate
Poză simbol

Populația este îndemnată să evite zonele de agrement din municipiul Chișinău întrucât situația sanitaro-epidemiologică a acestora lasă de dorit. Scăldatul în lacurile poluate cu microorganisme prezintă riscuri de contactare a maladiilor infecțioase, iar contactul direct cu nisipul poluat de pe plaje poate favoriza apariția maladiilor parazitare.

Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătății Publice din municipiul Chișinău, citat de IPN, anunță că, după calamitățile naturale de la finele lunii aprilie, apele meteorice au poluat solul și apele de suprafață. Pentru a preveni riscurile este necesară înlăturarea poluanților.

Monitorizarea calității apelor din bazinele acvatice în zonele de agrement, efectuată pe parcursul anului 2016, a demonstrat că în lacuri calitatea apei nu corespunde cerințelor și nu se recomandă scăldatul. De asemenea, nisipul de pe plajele zonelor de agrement este poluat cu ouă de helminți.

Specialiștii recomandă populației să meargă la odihnă în zone protejate, să nu se scalde în bazine acvatice poluate, să citească cu atenție informațiile plasate în zonele de agrement și să respecte recomandările.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău