ZN | Krasnoselski îi cere lui Dodon să dea o apreciere evenimentelor din 1992 și „să-i pedepsească pe cei care au ucis locuitorii nevinovați ai Transnistriei” (Revista presei)

  • 28 Martie 2019 09:26
ZN | Krasnoselski îi cere lui Dodon să dea o apreciere evenimentelor din 1992 și „să-i pedepsească pe cei care au ucis locuitorii nevinovați ai Transnistriei” (Revista presei)

Revista presei - 28 martie 2019.

După consultările de luni ale președintelui cu partidele parlamentare, Tribuna analizează situația împreună cu experții politici. Victor Ciobanu consideră că a fost o demarcare a pozițiilor, mai cu seamă a Blocului ACUM. Potrivit comentatorului politic, „paradoxal, PDM este în cea mai proastă situație,  pentru că pe deoparte –  ar vrea să preia inițiativa, pe de altă parte – a nimerit în propria capcană. Asta e situația crocodilului care se află într-o mlaștină și oricine ar intra în această mlaștină va fi înghițit de ei. Referindu-se la negocierile dintre PSRM și PD, socialiștii ar trebui să fie conștienți că ei intră, de fapt, în gura crocodilului. El crede cea mai fezabilă variantă, până la urmă, este o guvernare tehnică a ACUM și PSRM și un Guvern minoritar. Potrivit analistului, Președintele Dodon nu întâmplător a repetat a câta oară că nu va accepta un Guvern din transfugi.

Analistul politic Ion Tăbârță, crede că, „deocamdată, evoluția evenimentelor, așa cum ele se rulează, este coordonată între cele două partide – PSRM și PDM. Se creează impresia că, în opinia publică din RM, intenționat se inoculează această lipsă de perspectivă, această situație de „stand by”, că, de fapt, cele trei formațiuni stau pe pozițiile lor și acest lucru poate, ulterior, să ducă la instabilitate politică, care, în mod firesc, va duce la alegerile parlamentare anticipate”, comentează  analistul.

După ce a discutat cu liderii partidelor ajunse în Parlament, Igor Dodon a fost vizitat de ambasadorii Rusiei și SUA, titrează Ziarul Național. Șeful statului a raportat pe Facebook că l-a informat pe oficialul rus despre dialogul inițiat cu liderii principalelor forțe politice parlamentare în vederea depășirii blocajului politic postelectoral.

Separatistul Krasnoselski îi cere lui Dodon să dea o apreciere politică și juridică evenimentelor din 1992 și „să-i PEDEPSEASCĂ pe cei care au ucis locuitorii nevinovați ai Transnistriei”, mai informează Ziarul Național. Liderul separatist de la Tiraspol consideră că Transnistria nu va fi parte a R. Moldova, pentru că ar fi un proces prea dificil. În acest context, el l-a îndemnat public pe președintele moldovean, să se pronunțe cu privire la independența regiunii, făcând referire la referendumul din 2006, precum și despre păstrarea limbii moldovenești în grafie chirilică și statutul limbii ucrainene și ruse în Moldova.

În Ziarul de Gardă de astăzi aflați detalii noi din dosarul lui Gheorghe Petic. Ziarul de Gardă a discutat cu zeci de persoane din or. Ungheni care s-au intersectat cu liderul local al Partidului Demnitate și Adevăr, condamnat la trei ani de închisoare pentru viol.  În numărul de astăzi aflați și la ce etapă se află proiectul parcărilor din capitală la doi ani de la scandalul. Tot aici găsiți și un material despre implementarea unui nou sistem automatizat de supraveghere a circulației rutiere .

Ziarul de Gardă analizează cum ar putea evolua relațiile dintre Chișinău și Kiev în funcție de rezultatul alegerilor prezidențiale din Ucraina care vor avea loc pe 31 martie, curent. În paginile „EXCLUSIV” citiți un interviu cu ambasadorul Poloniei în R. Moldova, despre avantajele de a fi stat membru al UE și colaborarea dintre Polonia și R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,07
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Thu
4
Fri
5
Sat
6
Sun
9
Mon
5
Arhivă Radio Chișinău