ZN: „Moscova ar fi împotriva unei coaliții dintre Partidul Socialiștilor din R.Moldova și Partidul Democrat” (Revista presei)

  • 22 Martie 2019 09:37
ZN: „Moscova ar fi împotriva unei coaliții dintre Partidul Socialiștilor din R.Moldova și Partidul Democrat” (Revista presei)

„Ceea ce vedem acum în Moldova nu e politică, ci o încercare disperată a unei grupări de crimă organizată de a-și menține în subordine instituțiile capturate ale statului, scrie jurnalistul Vitalie Călugăreanu, într-un editorial pe Cotidianul. Luarea de ostatici cu scopul de a primi ceva în schimb, nu are nici o treabă cu politica. Astea sunt fetișuri ale liderilor lumii criminale, în special a teroriștilor. Ei așa se distrează. Pentru ei, viața unui om nu costă nimic, scrie autorul.

Acești hultani, parașutați pe diferite segmente, vânează prima clipă de neatenție a celor din blocul ACUM pentru a trâmbița că „nunta” cu diavolul e posibilă – pentru a compromite „mireasa”, comentează publicistul, întrebându-se totodată, de ce trebuie să compromiți neapărat „mireasa” dacă cei doi miri se simt minunat împreună? Mai ales că ei doi, împreună cu al treilea, care le ține lumânarea de dragul rămânerii în libertate, au majoritate constituțională – una periculoasă, dar confortabilă și armonioasă”.

Ziarul Național îl citează pe liderul fracțiunii Partidului Democrat din Parlament, premierul Pavel Filip, care speră că după ședința de constituire a Legislativului vor începe discuțiile între fracțiunile parlamentare, exponenții partidelor și deputații independenți, astfel ca săptămâna viitoare să poată fi constituită o majoritate parlamentară.

Moscova ar fi împotriva unei coaliții dintre Partidul Socialiștilor din R.Moldova și Partidul Democrat, dar ar agrea o alianță dintre socialiști și Blocul „ACUM”, scrie publicația rusească Komersant, care face trimitere la surse din instituțiile de stat ale Federației Ruse, citată de Ziarul Național. Potrivit sursei citate, această poziție a Moscovei a fost comunicată lui Dodon.

Timpul titrează că „Moldovenii nu știu de ce au votat și ce îi așteaptă”. Mulți dintre participanții la scrutinul din 24 februarie se arată dezinteresați de coaliția care ar urma să fie creată în viitorul Legislativ. La această concluzie a ajuns echipa ziarului TIMPUL, care a discutat, timp de două zile, cu persoane întâlnite pe străzile Capitalei. Totodată, analistul politic Anatol Țăranu consideră că, în cazul în care PDM se va alia cu PSRM, integritatea R. Moldova va fi pusă într-un pericol național, iar intensitatea cursului european va scădea simțitor.

Ziarul de Gardă publică un reportaj foto de la protestul opoziției de ieri, din fața Parlamentului, față de condamnarea, miercuri, a lui Gheorghe Petic și a lui Sergiu Cebotari, activiști ai Platformei DA.

„Circ” la prima ședință a Parlamentului”, titrează Ziarul de Gardă, referindu-se la gestul reprezentantei Partidului Șor, Marina Tauber, care scos un parasolar auto și l-a îndreptat spre Blocul ACUM, menționând că se protejează în acest fel de Andrei Năstase, care ar fi fost intoxicat cu mercur.

Evenimentul Zilei reține replica deputatului Lilian Carp, care a amintit că numele Marinei Tauber este în raportul Kroll și că este implicată în delapidarea sistemului bancar.      

Referindu-se a meciul de diseară a naționalei Moldovei cu campioana mondială, Franța, Alexandru Vakulovski comentează pe Deschide.md că „la cât de varză e fotbalul moldovenesc îți poți da seama după vânzarea condiționată făcută de FMF: vrei să vezi Franța, ia-ți abonament pentru toate meciurile Moldovei. Abonamentele nu sunt scumpe, dar e clar că au fost cumpărate în special pentru primul meci. Biletele întoarse de Federația Franceză s-au vândut într-un mod dubios: după ce site-ul FMF n-a funcționat 45 de minute, n-au mai fost bilete, un motiv ca suporterii moldoveni să înjure serios Federația. Statul nu doar că n-a ajutat fotbalul, dar a și distrus Stadionul Republican. În fine, suporterii moldoveni rămân însă alături de echipa națională. E o atitudine de apreciat, când te gândești că nici o formațiune politică din Moldova n-ar putea organiza un miting cu atâta lume”, scrie autorul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău