Ziua României la Expo Milano

  • 29 Iulie 2015 12:32
Ziua României la Expo Milano

Cea mai importantă zi a României de la Expo Milano 2015 a fost aleasă special de Ziua Imnului Național, "Deșteaptă-te române", simbol al unității Revoluției Române de la 1848.

Azi la Expo Milano va fi ziua României, iar vizitatorii vor avea ocazia să admire costumele tradiționale ale junilor Sibiului și să urmărească un concert extraordinar susținut de Orchestra Română de Tineret, dirijor Cristian Mandeal, solistă Anita Hartig.

În program, arii și uverturi din opere românești de Theodor Rogalski și George Enescu.

Radio România Actualități este partener media și este reprezentată la eveniment de președintele-director general al Societății Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

Cea mai importantă zi a României de la Expo Milano 2015 a fost aleasă special de Ziua Imnului Național, "Deșteaptă-te române", simbol al unității Revoluției Române de la 1848.

În pavilionul țării noastre, care reprezintă o locuință românească tradițională, integrată în fluxul contemporan, s-a atins duminică numărul record de 750 de mii de vizitatori - potrivit comisarului general pentru România, Georgian Ghervasie.

"Vorbim de peste 70% vizitatori italieni. Acest lucru față de numărul anunțat oficial de către organizator, pentru lunile mai și iunie de 6,2 milioane de vizitatori la nivelul Expo este un număr de vizitatori care pe noi ne satisface, probabil că vom atinge obiectivul nostru stabilit, adică cel de două milioane de vizitatori până la sfârșitul Expo", a spus Georgian Ghervasie.

Ziua Națională la Expo Milano reprezintă momentul de maximă vizibilitate pentru fiecare țară participantă.

Și cu această ocazie pavilionul României va organiza o serie de acțiuni de diplomație publică și economică menită să genereze interesul pentru cultură și mediul investițional românesc.

Delegația țării noastre la eveniment va fi condusă de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

"Putem vorbi de o zi în care la 10:30 o să fie intonarea Imnului și ridicarea Steagului României, după care avem forumul economic al Zilei Naționale", a declarat Valeriu Zgonea.

Urmează la ora 17:00 un concert extraordinar al Orchestrei Române de Tineret, condusă de maistrul Cristian Mandeal, cu voce iarăși de excepție, vorbim despre Anita Hartig, iar Ziua Națională se va încheia cu o recepție.

Tot azi va fi organizat un forum de afaceri și investiții, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României, la care vor paricipa oameni de afaceri români și italieni, cu scopul de a dezvolta noi parteneriate de colaborare în domenii în care firmele românești și-au dovedit competitivitatea în plan internațional, dar și proiecte ale investitorilor de succes italieni în România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău