Ziua Națională a Vinului. Au fost desemnați câștigătorii concursului „Polobocul de aur”

  • 08 Octombrie 2023 15:50
Ziua Națională a Vinului. Au fost desemnați câștigătorii concursului „Polobocul de aur”

În a doua zi a sărbătorii naționale a vinului, Camera de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova a organizat ceremonia de decernare a premiilor învingătorilor în concursul pentru cel mai bun vin de casă „Polobocul de aur”, transmite MOLDPRES.

Pentru premiul „Polobocul de aur 2022” au concurat peste 450 de vinuri de casă din peste 20 de raioane ale țării, dintre care 127 de vinuri au ajuns la etapa republicană a concursului. Premiile au fost acordate la diferite categorii – vin din soiuri tehnice, vin alb, vin roșu, vinuri licoroase etc.

„În acest an am primit un număr destul de mare de mostre de vin de casă din toate regiunile țării. Ne bucurăm că această tradiție nu se pierde, ba mai mult, gospodarii reușesc să ne surprindă cu vinuri de calitate și competitive. Și pentru că vinurile bune sunt o valoare a Republicii Moldova”, a declarat la eveniment Sergiu Harea, directorul Camerei de Comerț și Industrie.

La rândul său, vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, a relevat că acesta este un concurs pentru gospodari, care sunt o valoare incontestabilă pentru ramură și țară.

Concursul „Polobocul de aur” este organizat din anul 2002 cu scopul de a remarca cei mai buni producători de vin de casă, a promova cultura de consum și a efectua schimbul de bune practici ce țin de activitatea vitivinicolă. Pe parcursul celor 20 de ediții anterioare ale concursului au fost prezentate aproximativ 9500 de mostre de vin, dintre care peste 200 au devenit învingătoare și se află în prezent pe rafturile magazinelor din țară.

Peste o sută de mii de vizitatori participă, pe 7-8 octombrie, la Ziua Națională a Vinului. Cu sloganul „Vinul nostru cucerește lumea”, ediția din acest an, a XXII-a la număr, celebrează un deceniu de succese ale Vinului Moldovei.

Ziua Națională a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, cu suportul partenerului strategic Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău