Ziua Mondială a Siguranței Alimentare. ANSA: Fiecare dintre noi trebuie să fie responsabil de calitatea produselor consumate

  • 07 Iunie 2020 13:27
Ziua Mondială a Siguranței Alimentare. ANSA: Fiecare dintre noi trebuie să fie responsabil de calitatea produselor consumate

Organizația Națiunilor Unite a desemnat ziua de 7 iunie ca fiind Ziua Mondială a Siguranței Alimentare. Cu această ocazie, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din Moldova vine cu îndemnul către consumatori de a respecta normele sanitare și de a fi conștienți de riscurile nutriționale legate de alegerile lor alimentare.

”ANSA joacă un rol esențial în garantarea faptului că putem consuma alimente sigure și nutritive. Prin reglementările adecvate privind siguranța alimentară, ANSA ajută operatorii din sectorul alimentar să gestioneze riscurile legate de siguranța alimentelor de-a lungul întregului lanț alimentar. Cu toate acestea, fiecare dintre noi trebuie să fie responsabil de calitatea produselor consumate”, susține Vladislav Cotici, directorul general ANSA.

Potrivit lui Vladislav Cotici, siguranța alimentară este importantă pentru fiecare cetățean – de la mama ce alăptează, până la sportivii de performanță ce ne motivează. Misiunea inspectorilor ANSA este să exludă riscurile alimentare care ar putea afecta sănătatea oamenilor, iar în acest fel să contribuie la dezvoltarea unei industrii alimentare responsabile în Republica Moldova.

”Accesul la apă curată, aplicarea practicilor potrivite în agricultură, întărirea managementului de siguranță în utilizarea alimentelor de către operatorii din alimentație și construirea unor obiceiuri de a face alegeri sănătoase reprezintă câteva modalități prin care putem garanta consumul de alimente sigure și nutritive și asigurăm sănătatea publică. Ne-am convins cu toții că siguranța alimentară contribuie la dezvoltarea turismului, stimulează agricultura și contribuie la prosperitatea economică a țării”, a mai menționat Vladislav Cotici.

De Ziua Mondială a Siguranței Alimentare, ANSA face apel la responsabilitatea consumatorilor și îndeamnă ca grija pentru siguranța alimentelor să devină o tradiție zilnică în casa fiecăruia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău