Ziua Limbii Române | Concertele mari care urmau să fie organizate, începând cu ora 15:00, se amână

  • 30 August 2021 11:06
Ziua Limbii Române | Concertele mari care urmau să fie organizate, începând cu ora 15:00, se amână

Concertele mari care urmau să fie organizate în data de 31 august, cu ocazia Zilei Limbii Române, începând cu ora 15 00, se amână. Rămân a fi desfășurate micile evenimente în sectoare și depunerea de flori dedicate zilei de 31 august, anunță municipalitatea.

Primăria municipiului Chișinău anunță că de Ziua Limbii Române, sărbătorită pe 31august, autoritățile administrației publice locale au pregătit un amplu program de acțiuni și manifestări cultural-artistice de profil.

Astfel, șirul evenimentelor dedicate sărbătorii „Limba Noastră" va începe la ora 09:00, cu o liturghie care va avea loc la Cimitirul Central, din str. A. Mateevici, 11.  Scriitoarea și criticul literar, Maria Pilchin va prezenta o pledoarie dedicată poetului Alexei Mateevici, după care va urma un recital de poezie cu genericul „Odă limbii române".

Inaugurarea oficială a Sărbătorii Naționale „Limba Noastră" este prevăzută pentru ora 10:00, prin depunere de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, după care, la ora 10:15, pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt, va urma deschiderea festivă, cu participarea Administrației publice locale a municipiului Chișinău și a Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. 

La ora 10:25 va avea loc spectacolul literar-muzical cu genericul „Umbra unui vis", cu participarea actorului Nicolae Jelescu și a folkiștilor Viorel Burlacu, Maria Mocanu și Victor Buruiană.

În intervalul orelor 11:15 - 11.45 este planificat Tabloul muzical cu genericul „Sfântă ni-i casa", cu participarea „ALDEA-TEODOROVICI ORCHESTRA".

Între orele 11:45-12:00 - va avea loc decernarea premiilor Concursului național „Dictare pentru fiecare", oferite de Primăria municipiului Chișinău.

Șirul evenimentelor va continua cu Prezentarea teatralizată a operei marilor clasici, consacrată limbii române, ora 12:00-12:30, cu participarea Teatrului-laborator „Arta și gândul".

La ora 15:00, la Centrul Expozițional „C. Brâncuși" va fi inaugurată expoziția - concurs de artă plastică contemporană cu genericul „Saloanele Moldovei", ediția a XXXI-a. Tot aici va fi decernat premiul mare, oferit de Primăria municipiului Chișinău.

La 16:00, pe terasa Uniunii Scriitorilor din Moldova, str. 31 August 1989, nr. 98, va avea loc Gala Premiilor Literare „Scriitorii pentru capitală și capitală pentru scriitori". Vor fi decernate premii oferite de Primăria municipiului Chișinău.

Desfășurarea evenimentelor tematice va fi asigurată cu respectarea măsurilor de prevenire și control a răspândirii infecției COVID-19. De asemenea, pe parcursul zilei, voluntarii Centrului Municipal de Tineret vor distribui dezinfectant și măști de protecție participanților la evenimentele anunțate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău