Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului este marcată și în R.Moldova

  • 02 Aprilie 2018 10:17
Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului este marcată și în R.Moldova

Astăzi, 2 aprilie, este Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, iar în R. Moldova vor fi organizate mai multe acțiuni de informare și sensibilizare a opiniei publice.

Acțiuni de informare referitor la autism vor fi organizate la Chișinău, în scuarul magazinului UNIC, precum și la Bălți, în piața Vasile Alecsandri, în intervalul orelor 12:00 – 14:00.

Voluntarii Asociației „Înțelegem Autismul” și ai organizației „OSORȚ” demarează o campanie de sensibilizare a populației în orașele Chișinău și Tiraspol. La Bălți campania va fi organizată de Asociația „Aderit”, iar la Rîbnița de ONG-ul „Dobrye Serdsa”.
Potrivit unui comunicat al PNUD Moldova, scopul campaniei este de a elimina prejudecățile asociate cu copiii cu autism, de a explica publicului care sunt dificultățile cu care se confruntă familiile cu asemenea copii, în special când se află în locuri publice, și cum le putem ajuta.

Asociația „Înțelegem Autismul” în parteneriat cu ONG-ul „OSORȚ” din Tiraspol, realizează un proiect de susținere a familiilor care educă copii cu autism. Pe parcursul anului curent, pentru acestea vor fi organizate seminare cu experți internaționali în domeniul comunicării și integrării în societate a copiilor cu autism.
Parteneriatul este realizat în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanțat de UE și implementat de PNUD.

Datele Organizației Mondiale a Sănătății din 2016 arată că unul din 160 de copii se naște cu autism.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău