Ziua Fortelor Terestre Române: Tehnică militară în Parcul Carol și retragere cu torțe, în centrul Bucureștiului

  • 21 Aprilie 2018 10:13
Ziua Fortelor Terestre Române: Tehnică militară în Parcul Carol și retragere cu torțe, în centrul Bucureștiului Sursa FOTO: Ministerul român al Apărării Naționale

Ziua Forțelor Terestre este marcată și în acest an, în București, prin tradiționala retragere cu torțe în seara de sâmbătă, pe traseul Palatul Cercului Militar Național - sediul Statului Major al Forțelor Terestre, în timp ce în Parcul Carol I și la mall Afi Cotroceni vor fi prezentate tehnica militară, armamentul și echipamentele militarilor în zilele de sâmbătă și, respectiv, duminică. 

Luni, la Monumentul Eroilor Parcul Tineretului va avea loc o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori. Pentru aceste evenimente vor fi impuse restricții de trafic începând de sâmbătă, transmite news.ro
 
Cu ocazia Zilei Forțelor Terestre din 23 aprilie, în toate garnizoanele din țară și în teatrul de operații din Afganistan vor avea loc manifestări dedicate, ce vor cuprinde expoziții, simpozioane, vizionări de filme documentare, prezentări de tehnică, armament și echipamente militare, exerciții de mânuire a armamentului, ceremonii militare de depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare și spectacole artistice susținute de către formațiile cercurilor militare.
 
În Parcul Carol I din București, sâmbătă, între orele 11.00 și 20.00, militarii din forțele terestre vor prezenta tehnica de luptă, armamentul și echipamentele din dotare, exerciții demonstrative de intervenție a echipei EOD, exerciții de supraviețuire, procedee de escaladare și traversare cu ajutorul funicularului, tehnici de autoapărare, precum și exerciții de mânuire a armamentului. De asemenea, vor avea loc programe artistice și concerte de muzică de fanfară.
 
De la ora 20.00 va avea loc tradiționala retragere cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național - Bulevardul Regina Elisabeta - Bulevardul Mihail Kogălniceanu - Piața Operei - Splaiul Independenței - Podul Cotroceni - Șoseaua Cotroceni - Bulevardul Iuliu Maniu - Bulevardul Vasile Milea - strada Drumul Taberei (sediul Statului Major al Forțelor Terestre).
 
De asemenea, duminică între orele 10.00 și 19.00 vor fi prezentate tehnica militară, armamentul și echipamentele militare la Mall AFI Cotroceni. Tot acolo vor fi standuri de promovare a profesiei militare și un concert de fanfară susținut de Muzica militară a Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava”.
 
Luni, chiar de Ziua Forțelor Terestre, de la ora 9.00 va avea loc o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău