Ziua Faptelor Bune este marcată duminică în Republica Moldova

  • 29 Aprilie 2018 09:40
Ziua Faptelor Bune este marcată duminică în Republica Moldova

Ziua Faptelor Bune este marcată astăzi, 29 aprilie, în mai multe orașe ale Republicii Moldova. Solicitat de IPN, Nichita Soloviov, membru al comitetului organizatoric, a spus că în această zi în țară vor fi organizate în jur de 150 de acțiuni de voluntariat, în care vor fi implicate 2200 de persoane. Scopul acestor activități este de a ajuta persoanele aflate în dificultate, fără a aștepta ceva în schimb.

Potrivit lui Nichita Soloviov, în lume Ziua Faptelor Bune este marcată din anul 2007, iar în Republica Moldova din 2015. 

În ajun a fost organizată o campanie de recrutare a voluntarilor. Aceștia vor efectua lucrări de salubrizare, vor duce produse alimentate centrelor de bătrâni, în spitale vor fi vizitați copiii pentru a le întregi dispoziția.

Potrivit lui Nichita Soloviov, cei care nu au reușit să se înregistreze se pot alătura duminică, între orele 11.00 – 21.00, pe strada pietonală, pentru a se implica în activitățile pregătite pentru locuitorii și oaspeții capitalei de Ziua Faptelor Bune. Vizitatorii vor putea încerca simulatoarele de canotaj sub supravegherea unui antrenor, vor lua parte la competiții sportive, precum și să-și măsoare puterea corpului supus la greutate.

Totodată, vor fi amenajate corturi unde persoanele interesate vor putea da teste rapide gratuit pentru HIV și hepatita C, iar studenții Universității de Medicină „Nicolae Testemițeanu” organizează cursuri de prim ajutor și teste pentru diabet zaharat. O altă acțiune prevăzută este colectarea produselor de igienă personală pentru veteranii celui de-al doilea război mondial.

Vor fi organizate cursuri de art-terapie psihologică, ateliere educative despre zahărul în produsele alimentare, ateliere de pictură, de confecționare a bijuteriilor.

Ziua Faptelor Bune se va încheia la Chișinău cu un concert susținut de vedetele moldovenești, care va avea loc tot pe strada pietonală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău