Ziua Drapelului. Parlamentul se întrunește în ședință

  • 27 Aprilie 2015 08:02
Ziua Drapelului. Parlamentul se întrunește în ședință

Parlamentul se întrunește astăzi într-o ședință solemnă, cu ocazia marcării a 25 de ani de la desemnarea oficială a tricolorului în calitate de Drapel de Stat al Republicii Moldova.

La eveniment au fost invitați președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, prim-ministrul Chiril Gaburici, ex-președintele Mircea Snegur, miniștri, diplomați, deputați din primul Parlament, reprezentanți ai autorităților publice centrale și ai clerului. La ședință va fi prezent și autorul Stemei de Stat și al monedei naționale, Gheorghe Vrabie.

Totodată, în holul Parlamentului va fi organizată o expoziție de drapele, care va fi deschisă publicului larg. Exponatele aparțin colecționarului Petru Costin, ale cărui lucrări sunt incluse în Cartea Recordurilor Guiness.

Începând cu ora 19.00, Orchestra Prezidențială a Republicii Moldova va susține un recital de muzică în scuarul din fața Parlamentului, iar la ora 20.00 în scenă va intra „Chișinău Youth Orchestra”. De asemenea, va avea loc un spectacol de lumini. Clădirea Parlamentului va fi iluminată din exterior în culorile tricolorului.

Ziua Drapelului de Stat a fost instituită în 2010. Tricolorul a fost oficializat ca Drapel de Stat la 27 aprilie 1990.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău