Ziua diplomatului – marcată astăzi în R. Moldova

  • 17 Ianuarie 2021 11:22
Ziua diplomatului – marcată astăzi în R. Moldova

Astăzi, 17 ianuarie, este sărbătorită Ziua profesională a diplomatului. Un mesaj cu acest prilej a fost transmis de ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, ce asigură și interimatul funcției de prim-ministru.

”Diplomația Moldovei a demonstrat în pofida provocărilor pandemiei un grad înalt de mobilizare și responsabilitate profesională, oferind asistență promptă zecilor de mii de conaționali, care au fost afectați în întreaga lume, precum și promovarea intereselor noastre naționale, în special pe fundalul direcționării asistenței și facilitării schimbului de informații cu partenerii noștri internaționali, atât de vitale în combaterea consecințelor COVID-19 și fortificarea sistemului național de sănătate. (...) Prioritatea absolută a politicii externe este conturată clar și pragmatic: Republica Moldova rămâne ferm ancorată în procesul de modernizare europeană, care este obiectivul principal al agendei interne și externe a țării”, se arată în mesajul prim-ministrului interimar.

Un mesaj de Ziua diplomatului a adresat și președinta Maia Sandu, în cadrul unei întrevederi on-line cu reprezentanții corpului diplomatic, desfășurată la 15 ianuarie.

În discursul său, Maia Sandu a menționat importanța unei mai bune coordonări dintre politica internă și cea externă.

„Prioritatea mea cheie ca președinte, dar și mandatul oferit explicit de cetățeni, este să facem ordine în țară, la noi acasă pentru care va fi necesară o sincronizare maximă între politică internă și cea externă”, a declarat ea. De asemenea, Maia Sandu a făcut referire și la „acțiuni rușinoase” ale unor diplomați, făcând aluzie la recentul scandal legat de posibila implicare a fostului ambasador în Rusia, Andrei Neguța, în contrabanda cu anabolizante.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău