Ziua de cinstire a martirilor din temnițele comuniste în România. Nicolae Ciucă: Sacrificiul lor este la temelia parcursului nostru democratic

  • 14 Mai 14:28
Ziua de cinstire a martirilor din temnițele comuniste în România. Nicolae Ciucă: Sacrificiul lor este la temelia parcursului nostru democratic

Premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia Zilei naționale de cinstire a martirilor din temnițele comuniste.

"Au trecut aproape trei sferturi de secol de la cel mai mare val de arestări politice din istoria României, din noaptea de 14 mai - 15 mai 1948 - pus la cale de regimul comunist opresiv de la acea vreme împotriva a mii de tineri, intelectuali, reprezentanți ai Bisericii și mulți alți români care au îndrăznit să se opună unui regim ostil libertății și democrației. Au urmat decenii de comunism în care alte milioane de români au simțit opresiunea dictaturii, supuși unor încălcări grave ale libertăților fundamentale sau care au pierit în închisori și lagăre de muncă forțată. Marcăm astăzi Ziua Națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste cu gândul că destinul democratic al României la care ei au visat, a devenit realitate", se arată în mesaj, potrivit AGERPRES.

Prim-ministrul subliniază importanța sacrificiului celor care au murit în închisorile comuniste pentru parcursul ulterior al României.

"Cel mai frumos omagiu pe care îl putem aduce exemplului lor de demnitate și curaj împotriva dictaturii este să le păstrăm vie amintirea și să nu uităm că sacrificiul lor este la temelia parcursului nostru liber și democratic, de stat european și euro-atlantic, pe care suntem datori, la rândul nostru, să-l consolidăm și pentru generațiile următoare", a mai transmis Nicolae Ciucă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:3,09 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
28
Thu
27
Arhivă Radio Chișinău