Ziua Culturii Naționale pe ambele maluri ale Prutului, evenimente dedicate lui Mihai Eminescu

  • 14 Ianuarie 2019 13:38
Ziua Culturii Naționale pe ambele maluri ale Prutului, evenimente dedicate lui Mihai Eminescu

Mai multe evenimente culturale dedicate zilei lui Eminescu, se vor desfășura la Chișinău, marți, 15 ianuarie, când este marcată Ziua Culturii Naționale pe ambele maluri ale Prutului.

Uniunea Scriitorilor din Moldova va organiza cu acest prilej mai multe conferințe, expoziții, fiind revalorificată colecția de carte dedicată poetului, din fondul Muzeului Literaturii Române, „Mihail Kogălniceanu”.

Tot la sediul Uniunii Scriitorilor va  avea loc simpozionul științific „Aron Pumnul – Mihai Eminescu”, dedicat influenței pe care a avut-o dascălul asupra viitorului poet.

În suita evenimentelor dedicate culturii naționale, organizate cu susținerea ICR, se va înscrie și lansarea cărții „Războiul Monumentelor”, semnată de Iulian Rusanovschi, ce relatează despre soarta monumentelor din Basarabia din perioada României Mari, distruse în perioada comunistă.

O expoziție a lucrărilor artistului plastic Valeriu Javinschi și un concert la Sala cu  Orgă, vor avea loc în cadrul Zilei Culturii Naționale, a anunțat  Directorul adjunct al Institutului Cultural Român din Chișinău Cătălin Bordeianu.

Activități culturale dedicate Zilei Culturii Naționale se vor desfășura și în  România, printre care un concurs național de poezie, cu participarea celor mai apreciați poeți contemporani, un recipal de poezie și muzică folc la Iași, în casa de cultură Mihai Ursachi.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău