Ziua Culturii Naționale a fost marcată la Chișinău printr-un concert de excepție susținut la Sala cu Orgă de către artiști din R. Moldova și România

  • 16 Ianuarie 18:56
Ziua Culturii Naționale a fost marcată la Chișinău printr-un concert de excepție susținut la Sala cu Orgă de către artiști din R. Moldova și România

Ziua Culturii Naționale a fost marcată la Chișinău printr-un concert de excepție susținut la Sala cu Orgă de către artiști din Rep. Moldova și România. La eveniment au participat înalți oaspeți ai culturii române, membri ai Parlamentului și Guvernului, transmite Radio Chișinău.

Acest concert este o parte dintr-un efort pe care îl facem pentru promovarea și valorificarea unei culturi europene, cultura română, a evidențiat directoarea Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” (ICR) la Chișinău Monica Babuc. 

Ziua Culturii Române este sărbătorită în aceeași zi atât în Rep. Moldova, cât și în România. Acest fapt demonstrează elementul care unește cele două țări este cultura, remarcă directorul adjunct al ICR Narcis-Ionuț Afrăsinei.

Singura chestie care ne desparte este această graniță, în rest, istoric, cultural aparținem cu toții aceluiași spațiu cultural românesc. Dacă este ceva ce să ne unească, atunci trebuie doar să pronunțăm cultura română. Este elementul comun pentru românii din stânga și din dreapta Prutului”, a spus pentru „Radio Chișinău” directorul adjunct al ICR Narcis-Ionuț Afrăsinei.

Programul a inclus creații de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Bela Bartok, Constantin Dumitrescu, Paul Constantinescu și Claude Debussy. Pe scenă au urcat muzicienii cu renume internațional violoncelistul din România, Andrei Ioniță, viorista Alexandra Tîrșu și pianistul Marcel Lazări din Rep. Moldova.

Artiștii au recunoscut că se simt onorați să cânte de Ziua Culturii Naționale

Este o mare responsabilitate să cânți pentru cultura națională și sper să fie un concert frumos de care oamenii să se bucure”, a spus pentru „Radio Chișinău” Marcel Lazări.

Consider că este de datoria noastră, a celor plecați în afara granițelor țării noastre să ne reprezentăm spațiul de unde provenim”, a subliniat Andrei Ioniță.

Evenimentul a fost organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Ambasada României în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău