Ziua Autonomiei Locale | Președinta va avea o ședință comună cu reprezentanții CALM

  • 01 Februarie 2021 11:04
Ziua Autonomiei Locale | Președinta va avea o ședință comună cu reprezentanții CALM

Astăzi, în Republica Moldova, este marcată Ziua Autonomiei Locale. Cu această ocazie, președinta Maia Sandu va desfășura o ședință comună cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova, în frunte cu Președinta CALM, Tatiana Badan.

În cadrul ședinței va fi semnat Acordul privind edificarea și dezvoltarea parteneriatului între Președintele Republicii Moldova și Congresul Autorităților Locale din Moldova.

Într-un mesaj de felicitare, primarul orașului Leova, Alexandru Bujorean, a atras atenția asupra problemelor cu care se confruntă localitățile, afectate de sărăcie și migrație, pe fonul unor ”lupte și bătălii politice nesemnificative”, după cum a subliniat alesul local.

”Când politicienii își văd de propriile interese, lucrătorii din Administrația Publică Locală, au grijă ca locuitorii satelor și orașelor noastre să beneficieze de servicii și de minimă atenție din partea instituțiilor publice”, a scris acesta pe Facebook, sugerând că autonomia locală și descentralizarea funcționează doar ”pe hârtie”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău