Zinaida Greceanîi va sesiza CEDO și Comisia de la Veneția privind deciziile Curții Constituționale

  • 10 Iunie 2019 10:41
Zinaida Greceanîi va sesiza CEDO și Comisia de la Veneția privind deciziile Curții Constituționale

Zinaida Greceanîi, aleasă în calitate de președinte al Parlamentului de către deputații Blocului ACUM și cei ai PSRM, a anunțat că va solicita astăzi, 10 iunie, Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) și Comisiei de la Veneția să evalueze deciziile Curții Costituționale.

Declarația a fost făcută de Zinaida Greceanîi în direct la postul de televiziune RTR Moldova 

„Ne vom adresa la CEDO și la Comisia de la Veneția, iar luni, 10 iunie, voi semna acest document pe care reprezentanții noștri îl vor transmite structurilor europene", a declarat Zinaida Greceanîi.

Curtea Constituțională a declarat neconstituționale deciziile adoptate de noua majoritate parlamentară, precum și decretele președintelui R. Moldova privind desemnarea în funcția de prim-ministru și numirea Guvernului. Curtea l-a suspendat pe Igor Dodon din funcția de președinte, iar Pavel Filip a fost numit președinte interimar al R. Moldova. 

Amintim că Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, a solicitat de urgență opinia Comisiei de la Veneția în legătură cu ultimele decizii din Republica Moldova, inclusiv condițiile de dizolvare a Parlamentului de la Chișinău.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău