Zimbabwe | Robert Mugabe a fost destituit de la conducerea partidului Zanu-PF

  • 19 Noiembrie 2017 16:09
Zimbabwe | Robert Mugabe a fost destituit de la conducerea partidului Zanu-PF

Șeful statului zimbabwean Robert Mugabe a fost destituit duminică din funcția de președinte al partidului Zanu-PF, care va fi preluată de fostul său vicepreședinte, Emmerson Mnangagwa, a declarat pentru AFP un membru al formațiunii politice aflate la putere la Harare din 1980.

''A fost adoptată o rezoluție pentru a-l demite pe președinte și a-l înlocui cu Mnangagwa'', a declarat sursa citată, sub rezerva anonimatului.

Mii de zimbabweeni au ieșit sâmbătă dimineață pe străzile din Harare pentru a-și arăta sprijinul față de preluarea puterii de către armată, măsură survenită în această săptămână, și pentru a-i cere președintelui Robert Mugabe să renunțe oficial la putere.

Armata a preluat miercuri puterea în Zimbabwe în sprijinul fostului vicepreședinte, Emmerson Mnangagwa (75 de ani), care a fost demis din funcție la începutul lui noiembrie și a fugit din țară, după un conflict cu prima doamnă a țării, Grace Mugabe (52 de ani). Robert Mugabe se află la putere la Harare începând din anul 1980.

Negocieri au început joi între armată și președintele Mugabe care a refuzat însă categoric să renunțe la putere. Într-un comunicat difuzat vineri dimineața de media de stat, armata preciza că va continua discuțiile cu președintele Mugabe privind 'următoarea etapă'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău