Zilele Europene ale Patrimoniului, în Republica Moldova

  • 20 Septembrie 2013 09:32
Zilele Europene ale Patrimoniului, în Republica Moldova

La Chișinău a avut loc astăzi lansarea oficială a Zilelor Europene ale Patrimoniului, prilej cu care au avut loc mai multe evenimente culturale.

La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, a fost vernisată expoziția de fotografie „Patrimoniul cultural-punte spre viitor”, iar Muzeul Național de Istorie a Moldovei găzduiește o expoziție de patrimoniu mineralogic. Exponatele au fost aduse aici de la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare.

Zilele Europene ale Patrimoniului sunt marcate la Chișinău prin mai multe evenimente culturale. La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, ministrul Culturii, Monica Babuc a acordat diplome pentru cei mai activi  membri ai societății care contribuie la păstrarea patrimoniului cultural al țării.

Un alt muzeu, cel Național de Istorie este gazda unei expoziții inedite. Este vorba de 100 de exponate mineralogice aduse la Chișinău tocmai din Maramureș. Cristalele cu diferite dimensiuni, forme și culori au lăsat fără cuvinte vizitatorii.

Șefa serviciului mineralogie Muzeul de Mineralogie Baia Mare, Elisabeta Fodor, care se află pentru prima dată în Republica Moldova explică de ce expoziția a fost numită ”Flori de mină din Maramureș”.

Zilele Europene ale Patrimoniului se vor desfășura până pe 30 septembrie, timp în care la Chișinău și în alte localități din Republica Moldova în afară de expoziții vor avea loc  lansări de carte sau mese rotunde. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău