Zilele Europei | Ambasador: Franța și Uniunea Europeană nu votează în R. Moldova, noi nu avem drept de vot și nu ne permitem ingerințe în afacerile interne ale Republicii Moldova, contrar a ceea ce afirmă unii…

  • 27 Mai 2021 17:30
0%
00:00:00
00:00:00

Relațiile dintre Franța și Republica Moldova au cunoscut noi evoluții și acestea se vor putea dezvolta și mai mult dacă autoritățile de la Chișinău vor continua să facă reforme. Despre aceasta a vorbit ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal le Deunff, într-un interviu oferit pentru Radio Chișinău în cadrul Zilelor Europei. Diplomatul francez s-a referit la proiectele ce urmează să fie realizate cu sprijinul Parisului.

De asemenea, Pascal le Deunff a reamintit că Franța și Uniunea Europeană nu au drept de vot în Republica Moldova și nici nu-și permit ingerințe în afacerile interne ale Republicii Moldova.

Franța și Uniunea Europeană nu votează în Republica Moldova, noi nu avem dreptul de vot și nici nu ne permitem ingerințe în afacerile interne ale țării, contrar a ceea ce afirmă unii. Și nici nu susținem vreun partid politic în defavoarea altuia. Uniunea Europeană a semnat cu R. Moldova un Acord de Asociere în anul 2014, care este o foaie de parcurs și o grilă de lectură a relațiilor Chișinăului cu UE și statele sale membre. Această foaie de parcurs conține reforme în câteva domenii și autoritățile s-au implicat să realizeze aceste reforme. Totodată, statele membre ale UE și-au asumat să susțină RM pe această cale prin finanțări, experți și diverse ajutoare. Noi susținem aceste reforme pentru că sunt benefice pentru populație și avem interesul, noi europenii, francezii, să avem în vecinătatea noastră o Moldovă democratică, stabilă și prosperă”, a declarat ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal le Deunff.

În altă ordine de idei, ambasadorul Franței a vorbit despre cum vede Parisul viitorul European și cum își vor redeschide francezii turismul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău