Ziarul Național | Premierul Chicu le dă de lucru lui Ceaika&Dodon în R. Moldova? (Revista presei)

  • 03 Ianuarie 2020 09:31
Ziarul Național | Premierul Chicu le dă de lucru lui Ceaika&Dodon în R. Moldova? (Revista presei)

Revista presei - 3 ianuarie 2019.

Premierul Chicu le dă de lucru lui Ceaika&Dodon în R. Moldova? – o întrebare din Ziarul Național, în contextul deciziilor de la Guvern cu privire la colectarea și procesarea deșeurilor solide. În R. Moldova urmează a fi creată o instituție publică națională care va fi responsabilă de colectarea și procesarea deșeurilor, la doar patru luni după ce fratele președintelui Igor Dodon, Alexandru, a devenit asociatul lui Igor Ceaika, fiul procurorului general al Federației Ruse, într-o firmă de colectare a... deșeurilor, notează publicația.

 „Chiar dacă sunt anumite schimbări, în R. Moldova în continuare se trăiește foarte greu”, constată expertul economic Viorel Gîrbu, într-un interviu pentru Europa Liberă. Anul 2019, marcat de alegeri, instabilitate politică și schimbări de guverne, nu a adus prea multe realizări în economia R. Moldova. În pofida instabilității politice, economia a continuat să crească, însă mai curând din inerție, decât urmare a intervențiilor autorităților. Iar una din provocările anului 2020 este finanțarea imensului deficit bugetar de peste 7 miliarde de lei, consideră Viorel Gîrbu, expert economic în cadrul Congresului Autorităților Locale din Moldova.

De ziua sa, „Plahotniuc să întoarcă miliardul dispărut”, titrează Ziarul de Gardă, care a întrebat cetățenii care ar fi mesajul lor de felicitare pentru Plahotniuc, politician despre care s-a spus că a controlat cele mai importante procese din R. Moldova ultimilor ani. La 1 ianuarie, fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, și-a sărbătorit ziua de naștere. Majoritatea celor intervievați i-au transmis să revină în țară și să întoarcă miliardul dispărut, iar alții au refuzat să-i adreseze felicitări fostului președinte democrat.

Chirtoacă cere suspendarea imediată a lui Dodon: A încălcat 5 articole din Constituție. Cotidianul reține declarația președintelui Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, care cere suspendarea imediată a președintelui Igor Dodon, pe care îl acuză de încălcarea a 5 articole din Constituție în cazul extrădării celor 7 profesori turci de la liceul „Orizont”. Dorin Chiartoacă face referire la o decizie a CEDO, care a condamnat Republica Moldova, în iunie 2019, pentru extrădarea celor 7 profesori. Potrivit liderului PL, prin faptul că Dodon nu a reacționat nici într-un fel la mulțumirile pe care președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan i le-a adus pentru expulzarea profesorilor, șeful statului a confirmat implicarea sa.

Și deputații PAS solicită informații de la Ministerul Educației după ce Erdogan a cerut transmiterea liceelor „Orizont” în gestiunea fundației „Maarif”, mai scrie Cotidianul. Trei deputați PAS solicită informații de la Ministerul Educației după ce președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a solicitat, în cadrul unei conferințe de presă comune cu Igor Dodon, transmiterea rețelei de licee „Orizont” în gestiunea unei fundații care-i este loiale. În cadrul vizitatei lui Igor Dodon în Turcia, Recep Tayyip Erdogan, i-a cerut omologului său să sisteze activitatea liceelor „Orizont” și să le transfere în gestiunea unei organizații controlate de liderul de la Ankara.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău