Ziarul Național | Ministrul Ciocoi, SALVAT de deputații PSRM-PD de DEMISIE, este lăudat în presa din Transnistria, pentru că a spus „ADEVĂRUL” despre rolul Rusiei în războiul din 1992 (Revista presei )

  • 21 Februarie 2020 09:47
Ziarul Național | Ministrul Ciocoi, SALVAT de deputații PSRM-PD de DEMISIE, este lăudat în presa din Transnistria, pentru că a spus „ADEVĂRUL” despre rolul Rusiei în războiul din 1992 (Revista presei )

Revista presei din 21 Februarie 2020

Ziarul de Gardă a discutat cu procurorul general al R. Moldova, Alexandr Stoianoglo, despre cum a decis să candideze la această funcție. Stoianoglo spune, în premieră, cine i-a propus, în 2012, să devină procuror general și de ce nu a mai ajuns atunci în această funcție. Totodată, procurorul general vorbește despre soarta dosarelor de rezonanță deschise în ultimul an, despre plecările din sistem ale unor procurori care gestionează aceste dosare, dar și despre relațiile pe care le are cu Veaceslav Platon sau Ilan Șor. Procurorul general, mai spune că  doi dintre cei mai importanți procurori care au anchetat frauda bancară sunt cercetați penal fiind bănuiți că intenționat au investigat dosarul în direcția incorectă, neasigurând obiectivitatea examinării cauzei respective.

Ziarul Național publică un comentariu semnat de expertul Victor Chirilă, care  scrie despre frica ce domină diplomația noastră, „frica de-a fi trecut pe linie moartă, de-a rata cariera și jobul căruia te-ai dedicat o viață. Ministrul Ciocoi este exponentul marcant al acestei frici generatoare de obediență, servilism și tăcere plină de complicitate, care discreditează diplomația noastră, comentează autorul. Frica, băgată adânc în diplomația moldovenească pe timpul lui Voronin de către ex-ministrul său de Externe Andrei Stratan nu doar că a supraviețuit, ci s-a accentuat și mai mult pe timpul regimului Plahotniuc. Mai mult decât atât, Plahotniuc a reușit să facă din diplomație, ceea ce nu a reușit Voronin, o armată umilă în slujba intereselor sale meschine. Azi această armată este la cheremul intereselor lui Dodon”, atenționează expertul în politică externă Victor Chirilă.

Ministrul Ciocoi, SALVAT de deputații PSRM-PD de DEMISIE, este lăudat în presa din Transnistria, pentru că a spus „ADEVĂRUL” despre rolul Rusiei în războiul din 1992, scrie Ziarul Național.

În ediția de astăzi a GAZETEI de Chișinău citiți despre cum Federația Rusă își fortifică posturile de control pe Nistru. 

Noua publicație relevă și schema de contrabandă cu echipament pentru generarea de criptovalută, care urma să ajungă în regiunea separatistă transnistreană.

Gazeta de Chișinău publică și o INVESTIGAȚIE despre tandemul Plahotniuc–Șor la Aeroportul Chișinău

În aceeași publicație scrie și despre „Cacealmaua dublei indexări” a pensiilor, anunțată de guvern.

Analistul politic Dan Dungaciu comentează, într-un editorial pentru Cotidianul.md, că Proiectul lui Igor Dodon - strategia lui pentru al doilea mandat să se „umanizeze”, adică să își extindă bazinul electoral către centru, este pe cale să eșueze. Ultima ieșire, apropo de ambasadorii UE, este expresia unei exasperări și a unei enervări fără precedent. Dacă a ajuns să spună public asta, vă imaginați cum gândește cu adevărat despre UE și ambasadorii de la Chișinău… Dodon și-a făcut propriul guvern, iar acum nu mai știe cum să scape de el. Nu a primit niciun ban de la UE. În relația cu România eșecul e total și ridicolul a fost absolut. Totodată, el nu va primi bani de la Moscova, pentru că banii rusești sunt condiționați stric geopolitic… Drama lui Igor Dodon este că nu poate să fie și el un „tătuc”. Dodon nu poate fi nici Voronin, nici Plahotniuc. Pur și simplu devine ridicol când vrea să îi imită pe cei doi. Nu e nici măcar o copie, e o caricatură. În concluzie, atât timp cât „umanizarea” lui Dodon nu se va produce, agonia lui Dodon va continua. E incomparabil mai greu când vii de pe scaunul de președinte și ai avut în mâna ta tot guvernul. Și nu ai fost în stare să faci nimic”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău