Ziarul Național: Igor Dodon nu a renunțat la ideea de a integra R.Moldova în Uniunea Eurasiatică (Revista presei)

  • 03 Octombrie 2019 09:38
Ziarul Național: Igor Dodon nu a renunțat la ideea de a integra R.Moldova în Uniunea Eurasiatică (Revista presei)

În ediția de astăzi a Ziarului de Gardă citiți despre proiectele din bani publici, realizate la inițiativa fostului premier Pavel Filip în localitatea sa de baștină pe parcursul mandatului său la șefia Guvernului.

Tot aici găsiți dosarul “Borman”. Unde sunt Țuțu și Plahotniuc? Și informații din „Culisele luptei pentru justiție”.

În ultimii șapte ani, a cincea parte dintre pedagogi a plecat din sistemul de învățământ, atenționează Ziarul de Gardă, care prezintă și motivele celor care rămân în școală.

R.Moldova – fără un Centru Agroalimentar, dar cu un proiect falimentar ca „Arena Chișinău”. În același ziar citiți un interviu cu antreprenoarea Diana Crudu, care la scurt timp după ce a fost numită secretară de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a plecat din funcție.

Președintele Igor Dodon nu a renunțat la ideea de a integra R. Moldova în Uniunea Eurasiatică, atenționează Ziarul Național. El a declarat în cadrul ședinței de marți a Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice că R. Moldova intenționează să coopereze mai strâns cu Comisia Economică Eurasiatică și că vrea un reprezentantul permanent al R. Moldova la această Comisie. Mai mult decât atât, șeful statului vrea o prezență mai activă a Uniunii Eurasiatice în R. Moldova, notează Ziarul Național.

Aceeași publicația reține un mesaj al deputatei PPDA, Maria Ciobanu, care îi critică pe unii colegi din Blocul „ACUM", care „nu mai cred în sinceritatea lui Dodon" și sunt deranjați de semnarea noului acord de colaborare cu PSRM.  Potrivit Mariei Ciobanu, șeful statului își respectă angajamentele asumate. „Și eu sunt conștientă de faptul că Igor Dodon are multe schelete în dulap. Ceea ce mă deranjează cu adevărat la președintele Dodon este atașamentul dezgustător față de Rusia, țara care ne-a ocupat o parte din teritoriu și de la care ni se trag aproape toate relele… Azi însă nu avem cum scoate instituțiile statului din captivitate fără PSRM…”, a scris deputata pe o rețea de socializare.

Evenimentul Zilei constată că sprijinul pentru aderarea la NATO este în scădere în rândul cetățenilor moldoveni, în beneficiul socialiștilor care co-guvernează la Chișinău. Analiștii politici avertizează că o scădere a sprijinului pentru aderarea la NATO reflectă o campanie din ce în ce mai mare de descurajare din partea liderilor politici proruși și media rusești sau a celor autohtone cu proruse, se arată într-o analiză a Balkan Insight.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău