Ziarul Național | Igor Dodon către ministrul Educației: Dacă nu poate să se documenteze, atunci se pot lua și alte decizii, inclusiv politice (Revista presei )

  • 17 Septembrie 2020 11:56
Ziarul Național | Igor Dodon către ministrul Educației: Dacă nu poate să se documenteze, atunci se pot lua și alte decizii, inclusiv politice (Revista presei )

Revista presei din 17 septembrie 2020

Revista presei || Igor Dodon către ministrul Educației: Dacă nu poate să se documenteze, atunci se pot lua și alte decizii, inclusiv politice(ZN)

Alegerile prezidențiale, declarațiile prezidențiabili, dar și situația din regiunea separatistă, sunt doar câteva dintre teme care sunt în atenția presei naționale.

„Clasa politică coruptă este cea mai mare amenințare pentru securitatea națională”, titrează Europa Liberă, citându-l pe analistul Alexei Tulbure. În prag de alegeri, el crede că metoda tradiționala pentru a ajunge la alegator este, și de data asta, promisiunea. Analistul atrage atenția și asupra condițiilor complicate în care vor avea loc aceste alegeri: în pandemie, în care cetățenii trebuie să aibă mască, pix propriu și se întreabă cât de posibil este acest lucru.

„Noi avem 3.200.000 de măști în țară? Bine, în Chișinău, să zicem, lumea poate să-și permită, și nu toți, dar la țară își permit oamenii să cumpere o mască și mănuși? Asta ridică unele întrebări. Adică, statul fie asigură, fie revede această normă. Pe urmă, noi o să avem oameni în regim de autoizolare și oameni în carantină și o să avem bolnavi de COVID fără simptome care stau acasă. Oamenii aceștia nu sunt afectați în drepturi, ei trebuie să voteze. Cine se duce la ei?”, se întreabă analistul Alexei Tulbure.

Ziarul Național scrie că Igor Dodon îl amenință cu demisia că ministrul Educației, Igor Șarov, cu demisia, pentru că acesta ar fi făcut comentarii despre prezența sa în școlile din țară fără mască. La o emisiune de la prime TV, șeful statului a spus că, dacă ar dori, atunci Șarov ar zbura din funcție „chiar mâine”, notează publicația. Igor Dodon susține că a intrat într-o școală din Republica Moldova cu mască, dar și-a scos-o pentru a vorbi cu copii.

Nu am auzit să spună domnul Șarov de mine. Dacă a spus, atunci vom discuta cu domnul Șarov și o să-l rugăm să se documenteze. Dacă nu poate să se documenteze, atunci se pot lua și alte decizii, inclusiv politice... ca să se învețe să se documenteze. Președintele țării a fost cu mască în școală și doar atunci când a vorbit cu elevii și-a scos masca. A spus două-trei cuvinte și și-a pus masca. Eu în spații închise port mască, respect toate măsurile impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. (În școală n.r.) Mi-am scos masca pentru ca să vorbesc...”, s-a justificat Igor Dodon.

NewsMaker scrie despre cum regimul separatist de la Tiraspol poate trimite la închisoare o persoană pentru „insulte publice la adresa așa-zisului președinte. Publicația redă istoria unei pensionare din regiunea transnistreană, care a fost eliberată din închisoare, după aproape un an de detenție, pentru că l-ar fi insultat public pe liderul regiunii. Sursele citate afirmă că pentru aceasta, femeia a fost nevoită să-și recunoască vina. Ea a fost condamnată la trei ani de detenție împreună cu soțul ei pentru postări pe un canal Telegram care ar conține insultări publice la adresa lui Vadim Krasnoselski.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău