Ziarul Național | „Beneficiarul final al miliardului este Dodon, domnule Stoianoglo? (Revista presei)

  • 25 Mai 2020 10:54
Ziarul Național | „Beneficiarul final al miliardului este Dodon, domnule Stoianoglo? (Revista presei)

Revista presei din 25 mai 2020

În Ziarul de Gardă, Alina Radu revine la punga neagră, într-un editorial întitulat „Președinte cu statul mort în pungă”. Autoarea subliniază că în acel video vorbesc doi oameni de stat, unul – președinte al R. Moldova, celălalt a deținut și funcția de deputat și a condus un partid care a fost la guvernare și a luat decizii privind banii publici. „Costea” ar putea fi ex-deputatul Constantin Botnari, iar „Cornel” ar putea fi Corneliu Furculiță, deputat. Dar nu putem afirma asta cu certitudine, e nevoie de o investigație făcută de organele abilitate care să vină cu un verdict clar care, probabil, ar arunca clasa politică în aer. La Chișinău, avem un șir lung de instituții care ar trebui să bată alarma în cazul unei suspiciuni de corupție la nivel înalt. Ce au făcut ele în legătură cu acest caz? Procuratura anticorupție? Zero. Ministerul Justiției? Nimic. CNA? – se întreabă autoarea. În timp ce autoritățile publice, plătite din bani publici, se luptă cu corupția persoanelor publice, plătite și acestea din bani publici, nu au făcut nimic ca să elucideze problema pungii comune a lui Dodon și Plahotniuc. Alina Radu scrie că a rămas cu sentimentul că în punga ceea neagră era însuși statul R.Moldova, sufocat demult în polietilena neagră, cu instituții anti-corupție și pro-transparență strivite din fașă, cu democrația și dezvoltarea legate la gură. Dacă poporul ar gândi liber, ar rupe punga tăcerii”, citim în Ziarul de Gardă.

„Beneficiarul final al miliardului este Dodon, domnule Stoianoglo? – o întrebare din Ziarul Național, care scrie la aceeași temă – „kuliok-ul pe care Plahotniuc i l-a oferit lui Dodon, ca el să poată plăti salariile tovarășilor săi din PSRM. Câți bani erau acolo și câte „kulioașe” mai primise Dodon până atunci? Și acum iese că Plahotniuc este beneficiarul intermediar, iar Dodon devine benificiarul final al miliardului furat, nu-i așa, domnule Stoianoglo?” – se întreabă autorul unui pamflet din Ziarul Național.

„Cum și-a asigurat președintele imunitatea după ce a primit bani din Rusia, scrie și Gazeta de Chișinău. Datorită alianței cu Plahotniuc, Igor Dodon a putut să scape de răspunderea pentru infracțiunile pe care le-a comis în perioada electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016. Odată ce negocierile cu Plahotniuc au eșuat în iunie 2019, acum Dodon are de înfruntat rivalitatea foștilor săi amici și finanțatori. Șor și Plahotniuc s-au aliat împotriva lui. Numai că toate materialele compromițătoare sunt ignorate de oamenii legii. Singura faptă care rămâne să fie investigată de procurori sunt banii primiți din Bahamas, constată Gazeta de Chișinău. Publicația amintește în acest context că jurnaliștii de investigație Rise Moldova care au scris despre dosarul Bahamas, au fost dați în judecată de PSRM și de Exclusiv Media SRL, proprietatea lui Corneliu Furculiță, pe unde banii au intrat în RM.  La 3 martie 2020, după mai bine de trei ani de judecată, jurnaliștii de la Rise au câștigat în instanța de fond procesul cu Exclusiv Media SRL. Anume această cauză este investigată de procurori în prezent”, notează Gazeta de Chișinău, într-un articol întitulat „Furculițele lui Dodon”.

„Mai există secvențe cu „kulioace”? Cotidianul reține avertismentul lui Reniță pentru Chicu. Deputatul Iurie Reniță îl acuză pe premierul Ion Chicu că, prin atacurile sale la adresa României, ce au stârnit o reacție de protest de la București, ar încerca de fapt să devieze atenția de la scandalul provocat de imaginile în care președintele Igor Dodon apare alături de Vladimir Plahotniuc, ultimul întinzându-i o sacoșă. El a lăsat de înțeles că astfel de secvențe compromițătoare pentru Igor Dodon ar mai putea să apară. ”Chicu, cu patologia lui românofobă genetică, a avut „nobila” misiune să atragă focul asupra sa și să-l salveze din nou pe șeful sau. Sărmanul Chicu, dacă nu își dă demisia, atunci Dodon, alde Drăgancea și dughiniștii lor îl vor spăla iarăși, până la apariția unor noi secvențe cu „kulioace”!”, a continuat deputatul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău