Ziarul de Gardă face o radiografie a celor patru candidați rămași în competiția pentru funcția de procuror general ( Revista presei )

  • 31 Octombrie 2019 09:46
Ziarul de Gardă face o radiografie a celor patru candidați rămași în competiția pentru funcția de procuror general ( Revista presei )

Revista presei din 31 octombrie 2019

În ediția din 31 octombrie a Ziarului de Gardă găsiți un supliment dedicat turului doi al alegerilor locale din Chișinău ce se vor desfășura, duminică, 3 noiembrie. Ziarul de Gardă adresează un set de întrebări privind cele mai importante probleme ale capitalei candidaților la funcția de primar: Andrei Năstase și Ion Ceban. Vedeți în ziar cum au răspuns aceștia.

Tot din Ziarul de Gardă aflați motivele pentru care mai mulți primari aleși în 2015 pe listele PDM au schimbat tabăra politică și au candidat în acest an din partea Blocului ACUM sau a PSRM. Cine sunt, de fapt, „primarii PDM”, „șantajați să treacă la ACUM sau PSRM: „Să-și amintească cum ne-a șantajat PDM să trecem la ei”.

În Ziarul de Gardă mai găsiți un interviu cu fostul ambasador al R. Moldova în Estonia, Victor Guzun, despre sistemul electronic de vot, despre educație, justiție și bunele practici pe care le-am putea prelua de la estonieni. „În Estonia, cea mai simplă cale de a ajunge la pușcărie este să începi să dai mită unui polițist”.

În turul doi al alegerilor pentru fotoliul de primar al Chișinăului nu avem opoziție, susține Alexandru Vakulovski, într-un editorial pentru Deschide.md. Candidații, Andrei Năstase și Ivan Ceban, sunt ambii la putere, au semnat un act de colaborare și “un cod comun de conduită pentru campania electorală.” Chiar dacă se mai înțeapă, că tot trebuie să dezbată, ei au grijă să o facă ușurel, ca în cupluri. Ca de obicei, vom alege răul mai mic, fapt ce i se pare autorului foarte trist. Ei continuă să se lupte cu Plahotniuc, deși oligarhul a fugit demult din țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău