Ziarul de Gardă | Cod roșu pentru R.Moldova? (Revista presei)

  • 24 Ianuarie 2020 09:30
Ziarul de Gardă | Cod roșu pentru R.Moldova? (Revista presei)

Revista presei - 24 ianuarie 2020.

„COD ROȘU pentru R. Moldova?” – titrează Ziarul de Gardă, care se referă într-un editorial la crimele au avut loc în acest început de an. „După ședința Consiliului de Securitate, Dodon a declarat presei că, personal, va „ține la control ca cei care ucid oameni să facă pușcărie” și că într-o lună de zile va fi elaborat un plan de acțiuni pentru a face ordine. Publicația amintește că „cum trei ani, după o ședință similară a aceluiași Consiliu de Securitate, Dodon promitea că va întoarce miliardul furat, iar cei vinovați vor sta la pușcărie. Unde-i miliardul? Cine face pușcărie?” – se întreabă autorul.

Președintele Dodon se laudă cu peste 20 de „întrevederi bilaterale” la Ierusalim, titrează Ziarul Național. El participă la Forumul Mondial în memoria victimelor Holocaustului. Șeful statului, care până acum a întreprins mai mult vizite oficiale doar în Est, nu a ezitat să facă poze cu mai mulți președinți și șefi de guverne. Expertul în probleme externe, Victor Chirilă, a comentat că „Dodon e demn de Cartea Recordurilor Guinness” pentru performanța de a avea tocmai atâtea întrevederi… a reușit, în mai puțin de 24 ore, să aibă „discuții neoficiale”, adică pe coridoare, cu șefii de delegații a cel puțin 18 state: Franța, Italia, Germania, România, Albania, Austria, Armenia, Bulgaria, Georgia, Israel, Islanda, Serbia, Finlanda, Croația, Cehia, Suedia, SUA și chiar Vatican... În realitate, fiind indezirabil în marile capitale europene, Dodon a ajuns un banal „vânător de selfie” cu lideri respectabili...”, a comentat Chirilă. Ziarul Național menționează că Igor Dodon, în cei peste trei ani de mandat, nu a întreprins încă o vizită oficială în statele vecine, România și Ucraina.

În opinia editorialistului de la Ziarul Național Nicolae Negru, „cauza desfacerii blocului ACUM pare evidentă: ACUM și-a îndeplinit misiunea, l-a dat jos pe Plahotniuc, instalându-l trainic pe Dodon, oferindu-i pe tavă toată puterea râvnită de el. Sigur, unii preferă să vadă doar înlăturarea lui Plahotniuc, dar e bine ca tabloul să fie prezentat în întregime, ca să știm unde ne aflăm, scrie autorul… De acum înainte, PAS și PPDA își pot urma propriile obiective programatice, care, de altfel, nu sunt atât de diferite, ambele aparținând aceleiași familii europene a PPE. Doar că în calea fuzionării, dorite de Bruxelles, stau nu numai visele liderilor PAS și PPDA de a deveni președinți. Rezultatele sondajului IRI, publicate recent, scot la iveală faptul că o mare parte din simpatizanții PAS nu agreează partidul lui Năstase, PPDA”, comentează autorul.

Plahotniuc și Șor au fost principalele „jertfe” ale sechestrelor impuse de ARBI, titrează Mold-street.  Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale din cadrul CNA a indisponibilizat prin aplicarea sechestrului 803 bunuri/active provenite din infracțiuni, în valoare totală de 2,6 miliarde de lei, potrivit raportului agenției pentru 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău