Zi fără precedent: 406 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în R.Moldova

  • 11 Iunie 2020 17:07
Zi fără precedent: 406 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în R.Moldova

Un nou record de îmbolnăviri de COVID-19 a fost înregistrat astăzi în Republica Moldova. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat despre 406 cazuri noi de infectare, fiind cel mai mare număr raportat într-o singură zi, de la declanșarea pandemiei.

Astfel, bilanțul a ajuns la 10 727 de cazuri de infectare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în municipiile Chișinău și Bălți, la Comrat, Taraclia și Ceadîr-Lunga. Printre cei infectați sunt și 20 de lucrători medicali. Totodată, 339 de pacienți sunt în stare gravă, 23 fiind conectați la aparate de respirație asistată.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate și patru decese provocate de COVID-19, numărul persoanelor răpuse de virus ajungând la 375. 149 de persoane au fost, astăzi, externate, astfel că cifra totală a celor vindecați de COVID-19 este de 6072 de persoane.

Secretarul de stat al ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Constantin Rîmiș, a reiterat apelul către cetățeni să respecte măsurile de prevenire a infecției și munca titanică depusă de către lucrătorii medicali.

Potrivit datelor prezentate de către autoritățile din sănătate, de la adaptarea măsurilor restrictive și reluarea activităților economice, au fost efectuate 281 de controale inopinate la frizerii, farmacii, dar și la agenți economici care prestează servicii de asistență medicală. Deși, o bună parte respectă regulile de prevenire a răspândirii infecției, sunt agenți economici care ignoră aceste măsuri. Astfel, au fost întocmite 23 de hotărârii de suspendare a activității și opt procese verbale contravenționale.

La această oră, Republica Moldova este pe locul al cincilea în Europa, după numărul de noi îmbolnăviri provocate de noul coronavirus. Pe primele locuri se află Rusia, Marea Britanie, Belarus și Ucraina. România se plasează pe locul a optulea, cu 237 de noi cazuri de infectare. La nivel mondial, Republica Moldova este pe locul 24, după cazurile noi raportate astăzi.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău