Zi de doliu național. Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, este petrecut pe ultimul drum

  • 16 Septembrie 2023 08:45
Zi de doliu național. Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, este petrecut pe ultimul drum

Ziua de 16 septembrie este declarată zi de doliu național, în legătură cu funeraliile primului Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, arată un comunicat al președinției Republicii Molodva.

În semn de profundă tristețe cauzată de decesul primului Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, susținător activ al mișcării de renaștere națională, demnitar care a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității țării noastre, Președinta Maia Sandu a semnat un decret privind declararea zilei de 16 septembrie 2023 zi de doliu național. 

În această zi, în toate localitățile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, va fi arborat în bernă Drapelul de Stat al Republicii Moldova. La ora 12:00, se va cinsti memoria Președintelui Mircea Snegur prin păstrarea unui moment de reculegere.

Autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor li se recomandă să renunțe la desfășurarea acțiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să țină cont de specificul zilei la editarea publicațiilor și la formarea programelor. 

Tot în această zi, furnizorul public național de servicii media Compania „Teleradio-Moldova” va transmite în direct funeraliile. Reprezentanții mass-media vor avea acces în Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”, în seara zilei de 15 septembrie, de la ora 19:30. În ziua funeraliilor, reprezentanții mass-media nu au nevoie de acreditare, însă din cauza măsurilor speciale de securitate sunt rugați să poarte legitimațiile de presă la purtător.

Programul funeraliilor poate fi văzut pe acest link - https://shorturl.at/opuyW

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău