Zi de doliu național în R.Moldova în legătură cu trecerea în neființă a lui Iurie Sadovnic. Artistul este petrecut astăzi pe ultimul drum

  • 09 Iunie 2021 09:30
Zi de doliu național în R.Moldova în legătură cu trecerea în neființă a lui Iurie Sadovnic. Artistul este petrecut astăzi pe ultimul drum

Astăzi, 9 iunie, în R.Moldova este declarată Zi de doliu național în legătură cu trecerea în neființă a marelui artist, Iurie Sadovnic.

Președinta Maia Sandu a semnat ieri decretul prin care ziua în care au loc funeraliile interpretului să fie declarată zi de doliu național.

Astfel, drapelele de stat vor fi arborate în bernă, iar la ora 12.00, se va cinsti memoria interpretului prin păstrarea unui moment de reculegere.

Funeraliile vor începe la ora 10.00, la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”, unde se va ține o predică pentru regretatul maestru.

La ora 11:00, cortegiului funerar se va deplasa de la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” spre Cimitirul Central (str. A. Pușkin, bd. Ștefan ce Mare și Sfânt, str. V. Alecsandri, str. A. Mateevici), iar la ora 12:00 se va ține un miting funerar la Cimitirul Central din Chișinău.

Renumitul interpret și compozitor de muzică ușoară și folk Iurie Sadovnic s-a stins din viață ieri, 7 iunie, la vârsta de 69 de ani.

Iurie Sadovnic a fost solist al formațiilor „Haiducii”, „Contemporanul” (1977-1978) și „Bucuria”. În 1983 a fondat formația „Legenda”, care a activat până în 1993.

În 2015 a fost decorat cu Ordinul Republicii. A promovat valorile naționale, în special baladele și cântecele haiducești, precum și colindele din zona transnsitreană.

A colaborat cu poeții Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, cu compozitorii Mihai Dolgan, Eugen Doga.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău