Zelenski va participa la următorul summit G7, anunță Italia

  • 02 Iunie 10:45
Zelenski va participa la următorul summit G7, anunță Italia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va participa la summitul principalelor națiuni industrializate din G7, programat să aibă loc în Italia în perioada 13-15 iunie, a confirmat sâmbătă seara un purtător de cuvânt al premierului italian Giorgia Meloni, potrivit DPA, scrie Agerpres.

Rămâne neclar dacă liderul ucrainean va participa personal la întâlnirea din regiunea sudică Apulia sau se va alătura prin legătură video, transmite sursa.

G7 este un forum informal al liderilor principalelor națiuni democratice industrializate: Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, Japonia, Canada și SUA. Italia deține președinția grupului de la începutul anului.

În ultimele luni, Zelenski a participat în mod repetat la discuții la nivel înalt în persoană pentru a-și consolida sprijinul pentru țara sa, care este atacată de Rusia de mai bine de doi ani.

El a participat, de asemenea, la summitul G7 din orașul japonez Hiroshima anul trecut. Cu toate acestea, din motive de securitate, Kievul nu îi anunță călătoriile în străinătate în prealabil.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău