Zelenski: Rusia blochează accesul umanitar la Mariupol pentru a ascunde "mii" de victime

  • 07 Aprilie 2022 08:16
Zelenski: Rusia blochează accesul umanitar la Mariupol pentru a ascunde

Rusia blochează accesul umanitar la Mariupol pentru a ascunde "miile" de victime din acest oraș asediat din sud-estul Ucrainei asupra căruia continuă atacurile și bombardamentele, a afirmat miercuri președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

"Cred că unul dintre motivele principale pentru care nu putem face să intre ajutor umanitar în Mariupol este că, până când totul va fi <curățat> de soldații ruși, le este teamă că lumea va vedea ce se întâmplă acolo", a declarat Volodimir Zelenski într-un interviu pentru Canalul turc de televiziune Habertürk, postat online de președinție, scrie Agerpres.

Este vorba "nu despre zeci, ci despre mii de persoane ucise și mii de răniți", a adăugat el.

"Știm câți soldați (ucraineni) au murit acolo și câți au fost răniți, dar nu știm câți civili", a spus șeful statului ucrainean.

"În orice caz, ei (rușii) nu vor putea ascunde totul (...). Un astfel de număr, este imposibil de ascuns. Și cred că o să vedem cu toții când vom intra în Mariupol", a mai declarat el.

"La Bucha, de exemplu, au încercat să facă asta, au ars o mulțime de oameni în această regiune: Bucha, Irpin, Hostomel. Au ars familii. Marți, am găsit din nou o familie: tatăl, mama, cei doi copii. Copii foarte mici. De aceea spun: sunt naziști", a acuzat președintele ucrainean.

Întrebat despre posibilitatea de a continua discuțiile cu Rusia, Volodimir Zelenski consideră că aceste negocieri "vor trebui oricum să aibă loc".

"Nu prea vrem să negociem cu Rusia după ce am văzut, nu prea, trebuie să vă spun, pentru că înțelegem cu cine avem de-a face. Dar trebuie să găsim chiar și cea mai mică posibilitate de a negocia. Cred că este greu să oprești războiul altfel ", a adăugat el.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău