Zelenski: Pentru ruși, foametea este o armă. O armă împotriva noastră, oamenii de rând, pentru a ne domina

  • 06 Aprilie 2022 16:52
Zelenski: Pentru ruși, foametea este o armă. O armă împotriva noastră, oamenii de rând, pentru a ne domina

Rusia folosește foameteaa ca pe „o armă” în Ucraina, a spus miercuri președintele ucrainean Volodimir Zelenski în fața parlamentarilor irlandezi, potrivit CNN.

El a spus că forțele ruse au țintit echipamentele și terenurile agricole și au blocat produsele agricole pregătite pentru export să părăsească porturile ucrainene, scrie DIGI24.

De ce fac asta? Pentru că pentru ei foametea este o armă. O armă împotriva noastră, oamenii de rând, pentru a ne domina”, a spus el.

„Ucraina este una dintre principalele țări furnizoare de alimente din lume... Nu este vorba doar de deficit și de amenințarea foametei pentru zeci de țări, pentru Asia și Africa. Dar chiar mai mult, pentru că va fi o penurie de alimente și prețurile vor crește”, a spus președintele ucrainean.

Zelenski a dat exemplu orașului asediat Mariupol, care este cel mai grav afectat, iar situația locuitorilor este dramatică.

Au blocat accesul pe terenpe mare. Blochează ajutoarele umanitare. Nu lasă să treacă nimic, nici apă, nici medicamente. În timp ce ningea, oamenii topeau zăpada ca să bea apă. Acum nici măcar asta nu mai au”, a continuat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău