Zelenski le-a jurat ucrainenilor că teritoriile ocupate de ruși în sudul țării vor fi recuperate: „Nu vom preda sudul nimănui”

  • 19 Iunie 18:43
Zelenski le-a jurat ucrainenilor că teritoriile ocupate de ruși în sudul țării vor fi recuperate: „Nu vom preda sudul nimănui”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a jurat să preia zonele din sudul Ucrainei ocupate de trupele ruse, scrie dpa.

"Nu vom preda sudul nimănui", a spus Zelenski într-o alocuțiune video, la scurt timp după ce s-a întors sâmbătă dintr-o vizită din sudul țării. El a jurat că va lua înapoi "tot ce ne aparține".

Ucraina va restabili, de asemenea, accesul sigur la mare, a spus el.

Zelenski a promis, de asemenea, că Ucraina va face totul pentru a relua exporturile de alimente din porturile sale, de îndată ce acest lucru se va putea face în siguranță, cu ajutorul internațional.

Trupele ruse au capturat mari părți din sudul Ucrainei la scurt timp după începutul războiului. În timpul înaintării lor, ei au cucerit întreaga coastă ucraineană de la Marea Azov și părți din coasta ucraineană a Mării Negre.

Rusia a anexat deja peninsula Crimeea în 2014.

Un comandant rus declarase în aprilie că dorește să preia tot sudul Ucrainei sub control rusesc până în regiunea disputată a Transnistriei din Moldova vecină.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
27,19
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:5,14 m/s
Tue
25
Wed
26
Thu
26
Fri
23
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău