Zelenski la Bucea, unde a avut loc un masacru: A devenit mai greu pentru Ucraina să negocieze cu Rusia. Sunt crime de război și vor fi recunoscute ca genocid

  • 04 Aprilie 2022 17:06
Zelenski la Bucea, unde a avut loc un masacru: A devenit mai greu pentru Ucraina să negocieze cu Rusia. Sunt crime de război și vor fi recunoscute ca genocid

Președintele Volodimir Zelenski a fost luni la Bucea, localitatea de lângă Kiev unde după retragerea trupelor ruse au fost descoperite cadavrele unor civili executați pe străzi, precum și gropi comune. El a spus că Ucraina nu va avea liniște până când nu vor fi identificați și trași la răspundere cei care au comis aceste atrocități și că pentru țara sa este tot mai greu să continue negocierile cu Rusia.

Purtând vestă antiglonț și flancat de forțe înarmate de securitate, Zelenski a spus că pentru Ucraina a devenit tor mai dificil să negocieze cu Rusia, văzând acum amploarea atrocităților comise de trupele ruse în Ucraina, scrie Reuters, potrivit HotNews.ro.

  • „Acestea sunt crime de război și vor fi recunoscute ca genocid (...)
  • Știm despre mii de oameni uciși și torturați, cu membre tăiate, femei violate și copii uciși”, a declarat Zelenski.

El a mai spus că Ucraina nu va avea liniște până când nu vor fi identificați și trași la răspundere cei care au comis aceste atrocități.

Masacrul de la Bucea

Imagini cumplite cu atrocitățile comise de armata rusă în zonele ocupate de lângă Kiev au început să apară în cursul weekendului, după ce militarii ruși s-au retras sau au fost împinși de forțele armate ale Ucrainei din întreaga regiune a capitalei Ucrainei.

Presa ucraineană a scris sâmbătă că rușii ar fi omorât toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani în Bucea (Bucea), un oraș cu o populație de aproximativ 35.000 de locuitori din regiunea Kiev, în timp ce primarul spune că au fost omorâți oameni de toate vârstele, inclusiv femei.

  • „Sunt lacrimi și durere. Sunt o mulțime de cadavre în oraș. (...). Au mâinile legate și capul împușcat. Aceasta coincide cu ceea ce mi s-a spus, că populația de aproximativ 18-60, toți tineri, sănătoși - au fost împușcați”, a spus Dmitro Komarov, primarul orașului.

Cadavrele a cel puțin 20 de bărbați civili au fost găsite pe o singură stradă, împrăștiate pe câteva sute de metri. Șaisprezece dintre cele douăzeci de cadavre descoperite pe strada din Bucea se aflau pe trotuar sau pe marginea trotuarului. Trei erau în mijlocul drumului și altul în curtea unei case.

Alte 57 de cadavre au fost găsite într-o groapă comună din oraș, unele dintre acestea fiind parțial vizibile. Compania americană Maxar a realizat imagini din satelit cu orașul Bucea care arată un șanț de aproximativ 13 metri lungime săpat pe terenul unei biserici.

Procurorii ucraineni care investighează posibilele crime de război comise de Rusia au anunțat că au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului, până duminică seara.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău