Zelenski, conferință de presă într-o stație de metrou: Abandonăm negocierile cu Moscova dacă oamenii din Mariupol sunt uciși

  • 24 Aprilie 2022 09:50
Zelenski, conferință de presă într-o stație de metrou: Abandonăm negocierile cu Moscova dacă oamenii din Mariupol sunt uciși

Volodimir Zelenski a ținut conferința de presă de sâmbătă, într-o stație de metrou din Kiev. Președintele Ucrainei a vorbit cu jurnaliștii mai bine de o oră și a transmis, printre altele, că Ucraina va abandona negocierile cu Moscova dacă militarii săi, baricadați în vastul complex siderurgic Azovstal din Mariupol, în sud-estul Ucrainei, sunt uciși de armata rusă.

Volodimir Zelenski a spus că nu se poate avea încredere în Rusia. „Dacă cei care opun rezistență la Mariupol sunt uciși, sau dacă are loc refrendumul la Herson, atunci Ucraina va ieși din procesul de negociere”, a precizat Zelenski.

Liderul ucrainean a cerut din nou sâmbătă o întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin „pentru a pune capăt războiului”, scrie DIGI24.

„Cred că cel care a început acest război va fi putea și să-i pună capăt”, a afirmat Zelenski , reiterând că „nu se teme să-l întâlnească pe Putin” dacă aceasta ar permite să se ajungă la un acord de pace între Rusia și Ucraina.

Milioane de ortodocși din Ucraina se pregătesc de un Paște de război. Slujbele de Înviere vor fi transmise online în toată țara. În sud și est - acolo unde se desfășoară noua ofensivă a Rusiei, sunt restricții de circulație începând de la ora 21:00.

În restul Ucrainei, nu au voie să circule după ora 23:00. Oficialii de la Kiev se tem că rușii ar putea ataca adunările mari de oameni. În acest context, patriarhul Rusiei, aliat al lui Vladimir Putin, îndeamnă la reconciliere. Însă folosește în discurs teme ale propagandei oficiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău