Zelenski, către cei din teritoriile ocupate: Ascundeți-vă de mobilizare prin orice mijloace, dar dacă ajungeți în armata rusă, sabotați orice activitate a inamicului

  • 24 Septembrie 2022 11:46
Zelenski, către cei din teritoriile ocupate: Ascundeți-vă de mobilizare prin orice mijloace, dar dacă ajungeți în armata rusă, sabotați orice activitate a inamicului

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut oamenilor din teritoriile ocupate de ruși în Ucraina să evite prin orice mijloc recrutarea în armata rusă, iar dacă totuși ajung acolo, să saboteze orice activitate a inamicului.

„Lumea va reacționa absolut corect la referendumurile false - vor fi condamnați fără echivoc, și va reacționa la mobilizarea criminală pe care ocupanții încearcă în prezent să o desfășoare în Crimeea și în alte părți ale Ucrainei, pe care le controlează până acum.

 
 

În Crimeea există încercări de a găsi și mobiliza cât mai mulți bărbați. Avem deja dovezi în acest sens. Aceasta este o încercare deliberată a Rusiei de a distruge poporul tătar din Crimeea, aceasta este o încercare deliberată a statului agresor de a lua viața cât mai multor locuitori ai teritoriului invadat de trupele ruse.

Am o cerere simplă către toți oamenii noștri din teritoriul ocupat temporar: faceți principalul lucru – salvați-vă viețile și ajutați-ne să slăbim și să distrugem ocupanții. Ascundeți-vă de mobilizarea rusă prin orice mijloace. Evitați scrisorile de recrutare. Încercați să ajungeți pe teritoriul liber al Ucrainei.

Dar, dacă ajungeți în armata rusă, sabotați orice activitate a inamicului, împiedicați orice operațiune rusă, oferiți-ne orice informație importantă despre ocupanți - bazele lor, cartierul general, depozitele cu muniție. Și cu prima ocazie, treceți la pozițiile noastre. Fă totul pentru a-ți salva viața și a ajuta la eliberarea Ucrainei", a spus Zelenski în discursul de vineri seară.

Șeful națiunii ucrainene a declarat că de la începutul acțiunilor în estul țării, în septembrie, au fost deja eliberate aproximativ 9 mii de kilometri pătrați de teritoriu și aproximativ 400 de așezări, transmite hotnews.ro.

„Acest rezultat tangibil a fost atins în special datorită faptului că oamenii noștri din teritoriul ocupat temporar ne-au ajutat. Vă rugăm să faceți totul pentru a crește acest ajutor. Oferă serviciilor noastre speciale toate informațiile despre cei care organizează și ajută la desfășurarea acestei farse cu referendumuri false.

Furnizați toate informațiile despre mobilizarea rusă, despre armata rusă în general. Ajută-i pe cei din zonele ocupate care au nevoie: bătrâni, oameni singuri, familii cu copii. Ucraina se va întoarce pe toate pământurile sale și trebuie să salvăm cât mai mulți dintre oamenii noștri de acolo", a adăugat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău