Zelenski anunță că o armă ucraineană cu rază lungă de acțiune a lovit o țintă aflată la 700 de kilometri distanță

  • 31 August 2023 19:58
Zelenski anunță că o armă ucraineană cu rază lungă de acțiune a lovit o țintă aflată la 700 de kilometri distanță

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că armata ucraineană, folosind arme cu rază lungă de acțiune de producție autohtonă, a reușit să lovească o țintă aflată la o distanță la 700 de kilometri.

Potrivit RBC, Zelenski a organizat, joi, o reuniune a comandamentului militar și a audiat raportul comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujni, privind situația de pe câmpul de luptă – desfășurarea operațiunilor defensive și ofensive.

Volodimir Zelenski a remarcat că înaintarea forțelor ucrainene nu se oprește, iar Ministerul Apărării de la Kiev, de asemenea, a raportat că a primit noi arme și muniții, în special un lot mare de vehicule medicale blindate.

Ministerul Industriei Strategice al Ucrainei, de asemenea, a prezentat președintelui date privind producția autohtonă de armament. „Utilizare cu succes a armelor noastre cu rază lungă de acțiune: ținta a fost lovită la 700 de kilometri distanță” – a scris președintele Zelenski pe o rețea socială, menționând că este o premieră pentru armata ucraineană în ceea ce privește folosirea armelor autohtone.

Liderul de la Kiev a mai anunțat că Ministerul Infrastructurii pregătește următorii pași în cadrul „culoarului cerealelor”, în timp ce Cabinetul de Miniștri și Biroul Președintelui lucrează la pregătirile pentru sezonul rece.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:1,03 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău