Zelenski afirmă că operațiunea ucraineană din Kursk urmărește crearea unei zone tampon în Rusia

  • 19 August 13:09
Zelenski afirmă că operațiunea ucraineană din Kursk urmărește crearea unei zone tampon în Rusia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat că unul din obiectivele incursiunii ucrainene în Kursk este crearea unei zone tampon pe teritoriul țării agresoare, Rusia, transmite luni EFE.

"În acest moment, principala sarcină a acțiunilor noastre defensive este aceea de a distruge cât mai mult posibil din potențialul rusesc, potențialul său de război, și de a crește la maximum contraatacurile noastre", a spus președintele Zelenski în discursul său de duminică seara, transmite Agerpres.

"Aceasta include crearea unei zone tampon pe teritoriul agresorului: operațiunea noastră în regiunea Kursk", a explicat șeful statului ucrainean.

Tot ceea ce provoacă daune armatei, statului, apărării sau economiei Federației Ruse ajută Ucraina să împiedice răspândirea războiului și să îl încheie cu "o pace justă pentru Ucraina", a subliniat Volodimir Zelenski.

Pe de altă parte, în același discurs, președintele ucrainean a îndemnat aliații țării sale să accelereze acordarea ajutorului militar angajat deja.

"Vă îndemnăm: Nu există vacanță în război. Avem nevoie de soluții, avem nevoie de logistică în timp util pentru pachetele anunțate. Fac un apel în special către Statele Unite, Regatul Unit și Franța", a subliniat Zelenski.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău