Zelenski: Adunarea Parlamentară a NATO spune lucrurilor pe nume. O recunoaștere clară a crimelor Rusiei împotriva țării noastre ca genocid

  • 23 Mai 2023 08:40
Zelenski: Adunarea Parlamentară a NATO spune lucrurilor pe nume. O recunoaștere clară a crimelor Rusiei împotriva țării noastre ca genocid

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, luni, 22 mai, într-un discurs, că Adunarea Parlamentară a NATO a adoptat o declarație importantă, prin care recunoaște ca genocid crimele Rusiei împotriva Ucrainei și condamnă clar „ideologia ruscistă”, potrivit News.ro.

„În fiecare săptămână, adăugăm valoare pentru Ucraina de la Summitul NATO de la Vilnius. Facem totul pentru a ne asigura că decizia de la summit este cea care va funcționa pentru noi. Vom vedea, dar tot lucrăm la asta. Apropo, astăzi a existat o declarație importantă din partea Adunării Parlamentare a NATO. Li se spune lucrurilor pe nume: o recunoaștere clară a crimelor Rusiei împotriva țării noastre ca genocid, o condamnare clară a ideologiei rusciste. Aceasta este baza potrivită și pentru alte organizații internaționale”, a spus Zelenski.

„Ne pregătim pentru mai multe măsuri provizorii de securitate în țările vecine, cele care ne susțin cel mai mult. Vom face, de asemenea, noi apeluri pentru a ne asigura că lumea înțelege Ucraina și pentru a ne consolida legăturile cu partenerii. Și vom continua politica noastră externă intensivă, diverse formate non-standard, maximizând atenția utilă a lumii pentru Ucraina și apărarea noastră. Din ce în ce mai multe rezultate pentru Ucraina – apărare aeriană, artilerie, vehicule blindate, obuze, pregătire – toate acestea sunt obligatorii”, a adăugat el.

Zelenski a precizat că ucrainenii au doborât noaptea trecută 25 de drone Shahed, dar și rachete care au atacat Ucraina.

„Astăzi vreau să mulțumesc tuturor războinicilor noștri care apără cerul. De aseară până azi dimineață, au doborât 25 de drone Shahed. 25 din 25. Un rezultat excelent. Și fiecare astfel de doborâre înseamnă vieți salvate, infrastructură salvată. Mulțumesc! Ei au reușit să doboare și câteva dintre rachetele teroriștilor, dar, din păcate, nu pe toate. Dnipro și Harkov, Odesa și Lviv, Kiev și Zaporojie - toate orașele și comunitățile noastre trebuie să primească un scut aerian în toată regula. Lucrăm foarte mult la acest lucru împreună cu partenerii noștri”, a afirmat liderul de la Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău